fbpx
logo
Szukaj
open close

Zawijaski z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6c21c0b9-dbc6-474d-8fb5-c26d53c2ed83
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zawijaski z warzywami

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Paprykę wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok. 10-15 minut (pieczemy do momentu, aż skórka sczernieję)
  • Następnie przenosimy paprykę do foliowej torebki, aby ostygła
  • Z papryki ściągamy skórkę, a miąższ kroimy w cienkie paski
  • Cukinię kroimy wzdłuż na paski, które smarujemy tłuszczem i wkładamy do piekarnika na ok. 2-3 minuty (pieczemy do momentu, aż zrobią się złote)
  • Pomidory kroimy w plastry
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Fetę kruszymy
  • Mozzarellę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na środek każdej tortilli nakładamy paprykę, cukinię i pomidory, posypujemy zieleniną, dodajemy sery i zawijamy w rulony
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy rulony i grillujemy przez ok. 5-6 minuty, co jakiś czas obracając (grillujemy do momentu, aż będą lekko podpieczone)
  • Na koniec kroimy rulony na kawałki i układamy na talerzach

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Zawijaski możesz przygotować z różnymi, ulubionymi składnikami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Pomidor (300 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Tortilla (140 g)
  • Ser feta (100 g)
  • Ser Mozzarella (100 g)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia grillowa, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kotlety siekane z sarny z warzywami duszonymi z rozmarynem

Kotlety: Mięso mielimy, w maszynce na standardowym sitku lub siekamy tasakiem Mieszamy ręką i formujemy okrągły lub owalny kotlet Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3-4 min z każdej…

WIĘCEJ >

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Kapustę kroimy w poprzek w cienkie paski i wrzucamy do dużej miski Paprykę kroimy w kostkę Pomidory kroimy w kostkę Ogórki kroimy w półksiężyce Cebulę kroimy w kostkę Koperek drobno siekamy Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy…

WIĘCEJ >

Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą

Marchew, pietruszkę, seler, cebulę obrać Przekroić na pół wzdłuż i pociąć w paski Kiełbasę ponacinać nożem na skos Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu Wrzucamy kiełbasę i smażymy z każdej strony na średnim ogniu Kiełbasę przekładamy…

WIĘCEJ >

Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >