Ziemniaki z masłem ziołowym
Ziemniaki z masłem ziołowym
Przygotowanie
- Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
- Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
- Zieleninę drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i zieleninę, mieszamy podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Wyłączamy kuchenkę
- Ziemniaki odcedzamy, przenosimy na patelnię, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i całość delikatnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ziemniaków.
Autor
Lista składników
- Ziemniak młody (500 g)
- Cebula (210 g)
- Masło (50 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Szczypiorek (10 g)
- Koper (świeży) (6 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Pieczone ziemniaki maślano-koperkowe z fasolką szparagową
Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut (na pół miękko) Koper siekamy Ziemniaki odcedzamy, dodajemy tłuszcz z koprem i postrząsamy garnkiem, tak aby każdy ziemniak obkleił się tłuszczem i koprem…
WIĘCEJ >Pieczone ziemniaki z bekonem
Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach tarki Szczypiorek siekamy Ziemniaki dokładnie szorujemy, nakłuwamy widelcem skórkę i wkładamy na ok. 10 minut do mikrofalówki Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Ziemniaki układamy na blachę i…
WIĘCEJ >Ziemniaki O’Brien
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm x 2 cm i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Czosnek obieramy i…
WIĘCEJ >Ziemniaki pod serową pierzynką
Piekarnik nagrzewamy do temp. 225 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w plastry i układamy na papier Następnie ziemniaki skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami Blachę wkładamy do piekarnika na ok….
WIĘCEJ >