fbpx
logo
Szukaj
open close

Ziemniaki z masłem ziołowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c311b8baa-0857-40d9-bc5e-dea36f5a824c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ziemniaki z masłem ziołowym

Przygotowanie

  • Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i zieleninę, mieszamy podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Wyłączamy kuchenkę
  • Ziemniaki odcedzamy, przenosimy na patelnię, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i całość delikatnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ziemniaków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ziemniak młody (500 g)
  • Cebula (210 g)
  • Masło (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa z mięsem i porem

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Pora obieramy i kroimy w plastry W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 7-8 minut (tak aby nie było surowe), co jakiś czas mieszając Dodajemy cebulę…

WIĘCEJ >

Wołowina z makaronem ryżowym

Do miski wlewamy 1/3 ilości sosu sojowego i połowę soku z limonki, dodajemy połowę cukru i dokładnie mieszamy Dodajemy mięso i mieszamy, tak aby było równomiernie pokryte marynatą, a następnie odkładamy na ok. 30 minut…

WIĘCEJ >

Pieczone bataty

Bataty myjemy i kroimy w kostkę. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Rozpuszczamy masło (możemy to zrobić poprzez włożenie masła w żaroodpornym naczyniu na chwilę do grzejącego się piekarnika). Masło mieszamy z przyprawami. Układamy pokrojone bataty…

WIĘCEJ >

Soczysty stek z pieprzem

Do miski wlewamy sok z cytryny i limonki, dodajemy skórki i dokładnie mieszamy Do powstałej marynaty wkładamy mięso i mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki…

WIĘCEJ >