Ziemniaki z masłem ziołowym
Ziemniaki z masłem ziołowym
Przygotowanie
- Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
- Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
- Zieleninę drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i zieleninę, mieszamy podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Wyłączamy kuchenkę
- Ziemniaki odcedzamy, przenosimy na patelnię, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i całość delikatnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ziemniaków.
Autor
Lista składników
- Ziemniak młody (500 g)
- Cebula (210 g)
- Masło (50 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Szczypiorek (10 g)
- Koper (świeży) (6 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kanapka dziecięca – lisek
Na kromkę chleba kładziemy ser i razem wycinamy kawałek na kształt głowy liska Jabłko obieramy i kroimy na kawałki (uszy i pyszczek) Z truskawki usuwamy szypułkę i kroimy na kawałki (uszy i nosek) Wszystkie składniki…
WIĘCEJ >Sałatka owocowa ze słodką polewą
Ananasa, mango i banany obieramy Ananasa i mango kroimy w kostkę, a banana w plasterki Do miski wkładamy owoce mrożone i odstawiamy do rozmrożenia, gdy zmiękną – przenosimy je razem z sokiem do robota kuchennego…
WIĘCEJ >Witariańskie pomidorki nadziewane
Pomidorki wydrążamy. Szpinak, paprykę, marchew, cebulę i pieczarki dokładnie myjemy i siekamy w drobną kostkę. Miąższ awokado widelcem ugniatamy na miazgę. Mieszamy go z sokiem z limonki, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami. Następnie mieszamy razem wszystkie składniki…
WIĘCEJ >