fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z soczewicy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4d1da25b-6caa-45d8-a7a2-7b5303b2df43
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa z soczewicy

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy soczewicę wraz z zalewą, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Tofu kroimy w kostkę
  • Ziemniaki z tofu dodajemy do zupy i całość gotujemy przez ok. 10-15 minut (do miękkości warzyw)
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (500 ml)
  • Ziemniak (400 g)
  • Soczewica konserowa z puszki (250 g)
  • Tofu naturalne (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Czerwony DIP

Ugotowanego wcześniej buraka, selera naciowe i jabłko kroimy na drobne kawałki, a następnie przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku. Wyciskamy sok z…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z kurczaka z warzywami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i mieszamy Mięso dokładnie oczyszczamy, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i nacieramy tłuszczem z przyprawami Ziemniaki obieramy i kroimy na pół…

WIĘCEJ >

Gulasz drobiowy z grzybami i kaszą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Grzyby oczyszczamy i kroimy w plastry Pomidory i mięso kroimy w grubą kostkę Zieleninę drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Chrupiąca ryba z pikantną salsą

Papryki oraz chili kroimy w drobną kostkę i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z paprykami Na pomidorach robimy nacięcia w kształcie małych krzyżyków, wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i…

WIĘCEJ >