fbpx
Szukaj
open close

Antipasto z parmezanu, rukoli i bazylii

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c21044782-6d3c-4c76-b1b4-89daffd1bdb6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Antipasto z parmezanu, rukoli i bazylii

Przygotowanie

  • Ser kroimy w płatki przy pomocy obieraczki do warzyw
  • Do miski wlewamy tłuszcz i ocet, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Bazylię drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy rukolę i całość ponownie dokładnie mieszamy
  • Sałatkę rozkładamy na talerzach i dekorujemy serem
  • Opcjonalnie może do sałatki dodać więcej, ulubionych składników np. pomidorki

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Rukola (100 g)
  • Ser Parmezan (80 g)
  • Ocet balsamiczny (12 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Szparagi z wiórkami parmezanu

Ze szparagów odcinamy twarde końcówki i obieramy Następnie szparagi dokładnie myjemy i kroimy w cienkie słupki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (…)

WIĘCEJ >

Przystawka z polędwicy wieprzowej „Olimpiada w Meksyku”

Marchew z cebulą obieramy i kroimy w plasterki Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i drobno siekamy Garnek smarujemy połową tłuszczu (…)

WIĘCEJ >

Bruschetta z pomidorami i bazylią

Bagietkę kroimy na kromki Rozgrzewamy opiekacz Wkładamy do opiekacza kromki i opiekamy przez ok. 2-3 minuty Następnie nieopieczoną stronę kromki (…)

WIĘCEJ >

Ziemniaki z rukolą i bobem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ziemniaki dokładnie szorujemy, oskrobujemy i nakłuwamy z każdej strony widelcem Następnie kładziemy ziemniaki (…)

WIĘCEJ >

Szynka parmeńska, rukola i parmezan z orzeszkami pini

Na talerzu układamy rukolę i szynkę, a na wierzch ścieramy ser Całość posypujemy orzeszkami i skrapiamy oliwą

WIĘCEJ >