fbpx
logo
Szukaj
open close

Błyskawiczne lody truskawkowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2a726af8-5110-4d1d-983c-35c067676a71
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Błyskawiczne lody truskawkowe

Przygotowanie

  • Truskawki wrzucamy do blendera i blendujemy na jednolity mus
  • Dodajemy pozostałe składniki i ponownie blendujemy
  • Przed podaniem wkładamy lody na kilka minut do zamrażarki

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia lodów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Truskawka mrożona (500 g)
  • Jogurt naturalny (150 g)
  • Miód lipowy (120 g)
  • Sok z cytryny (bio) (1.5 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Lody czekoladowo-bananowo-śliwkowe

Banany obieramy i wkładamy do zamrażarki na ok. 1 godz. (aby się zamroziły) Następnie zamrożone banany kroimy w plasterki o (…)

WIĘCEJ >

Lody waniliowo-migdałowe

Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół Do rondla wlewamy mleko i śmietanę, dodajemy laskę wanilii i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień (…)

WIĘCEJ >

Domowe lody waniliowe

Strąk wanilii kroimy wzdłuż na pół, wyskrobujemy z niego nasiona i razem ze strąkiem przenosimy je do rondla Dolewamy mleko, (…)

WIĘCEJ >

Tropikalne lody na patyku

Mango i ananasa obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do blendera Banana obieramy, kroimy w plastry i dodajemy do blendera (…)

WIĘCEJ >

Lody karmelowo-kokosowe

Do garnka wlewamy śmietankę, dodajemy cukier, miód, sól oraz wybijamy jajo, całość dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, a następnie (…)

WIĘCEJ >