Budyń kasztanowo-korzenny
Budyń kasztanowo-korzenny
Przygotowanie
- Do garnka wlewamy mleko, dodajemy mąkę oraz przyprawy i podgrzewamy, cały czas mieszając
- Dodajemy masło i gotujemy jeszcze przez ok. 2 minut, cały czas mieszając
- Gotowy budyń przelewamy do miski
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia budyniów.
Autor
Lista składników
- Mleko migdałowe (250 ml)
- Mąka kasztanowa (24 g)
- Masło (7.5 g)
- Cynamon mielony (0.5 g)
- Goździk mielony (0.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane Przepisy
Budyń waniliowy z owocami
Laskę wanilii rozcinamy, wydłubujemy ziarenka i wsypujemy do garnka Następnie dolewamy połowę ilości mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy gotować, cały czas mieszając (na małym ogniu) Pozostałe mleko wlewamy do miski, dodajemy żółtka oraz mąkę i…
WIĘCEJ >Budyń waniliowy z wiśniami
Wszystkie składniki (poza mlekiem) umieszczamy w rondlu, podgrzewamy i mieszamy Cały czas mieszając dolewamy mleko i podgrzewamy do momentu, aż wszystkie składniki się razem dokładnie rozpuszczą i powstanie jednolita konsystencja Gotowy budyń przelewamy do misek…
WIĘCEJ >Budyń jaglany
Kaszę jaglaną przepłukujemy na sicie pod strumieniem ciepłej wody Przenosimy do rondelka, wlewamy mleko, przykrywamy i zagotowujemy Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut do momentu aż kasza wchłonie cały płyn i…
WIĘCEJ >