Camembert na ciepło z sałatką
Camembert na ciepło z sałatką
Przygotowanie
- Pomidora kroimy w cząstki
- Rzodkiewkę kroimy w plastry
- Awokado obieramy i kroimy w paski
- Na talerzu rozkładamy sałaty, układamy pozostałe warzywa i całość skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami
- Rozgrzewamy patelnię grillową
- Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
- Grillowany ser kładziemy na wierzch sałatki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z dodatkiem camembertu.
Do sporządzenia tej sałatki możesz użyć dowolnych, ulubionych warzyw.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (180 g)
- Awokado (140 g)
- Ser Camembert (100 g)
- Szpinak (50 g)
- Rzodkiewka (45 g)
- Sałata roszponka (25 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i mięsem
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy pestki Następnie nacinamy cukinię dookoła na ok. 2 mm od brzegu, wyciągamy miąższ na deskę i drobno siekamy Cukinię wkładamy do…
WIĘCEJ >Ratatouille
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C Myjemy warzywa i kroimy w plasterki Do naczynia żaroodpornego wlewamy passate pomidorową Na passacie układamy naprzemiennie plasterki warzyw, tak aby zachodziły na siebie spiralnie Całość posypujemy solą, tymiankiem, oregano i kropimy…
WIĘCEJ >Słodko-kwaśne kulki mięsne
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Do miski wkładamy mięso, wsypujemy bułkę tartą i przyprawy, wybijamy jaja i dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy kulki, które następnie układamy na blasze i wkładamy do piekarnika…
WIĘCEJ >