fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Camembert na ciepło z sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c53583ac7-d274-40be-b47a-e105e07b75d1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Camembert na ciepło z sałatką

Przygotowanie

  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Na talerzu rozkładamy sałaty, układamy pozostałe warzywa i całość skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Grillowany ser kładziemy na wierzch sałatki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z dodatkiem camembertu.

Do sporządzenia tej sałatki możesz użyć dowolnych, ulubionych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (180 g)
  • Awokado (140 g)
  • Ser Camembert (100 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Rzodkiewka (45 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i mięsem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy pestki Następnie nacinamy cukinię dookoła na ok. 2 mm od brzegu, wyciągamy miąższ na deskę i drobno siekamy Cukinię wkładamy do…

WIĘCEJ >

Ratatouille

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C Myjemy warzywa i kroimy w plasterki Do naczynia żaroodpornego wlewamy passate pomidorową Na passacie układamy naprzemiennie plasterki warzyw, tak aby zachodziły na siebie spiralnie Całość posypujemy solą, tymiankiem, oregano i kropimy…

WIĘCEJ >

Ślliwki

Śliwki myjemy, wydrążamy pestki

WIĘCEJ >

Słodko-kwaśne kulki mięsne

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Do miski wkładamy mięso, wsypujemy bułkę tartą i przyprawy, wybijamy jaja i dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy kulki, które następnie układamy na blasze i wkładamy do piekarnika…

WIĘCEJ >