Camembert na ciepło z sałatką
Camembert na ciepło z sałatką
Przygotowanie
- Pomidora kroimy w cząstki
- Rzodkiewkę kroimy w plastry
- Awokado obieramy i kroimy w paski
- Na talerzu rozkładamy sałaty, układamy pozostałe warzywa i całość skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami
- Rozgrzewamy patelnię grillową
- Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
- Grillowany ser kładziemy na wierzch sałatki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z dodatkiem camembertu.
Do sporządzenia tej sałatki możesz użyć dowolnych, ulubionych warzyw.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (180 g)
- Awokado (140 g)
- Ser Camembert (100 g)
- Szpinak (50 g)
- Rzodkiewka (45 g)
- Sałata roszponka (25 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.