fbpx
logo
Szukaj
open close

Chińska zielenina w sosie ostrygowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a7a1fa9-e3ce-4560-af93-571934b5dc74
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chińska zielenina w sosie ostrygowym

Przygotowanie

  • Brokuły dzielimy na różyczki
  • Kapustę dzielimy na liście
  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem przypraw (soli)
  • Brokuły i kapustę blanszujemy we wrzącej wodzie przez ok. 30 sek., a następnie odcedzamy
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy imbir i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy pozostałe składniki i podsmażamy przez ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań po chińsku.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brokuł chiński (400 g)
  • Sos ostrygowy (30 g)
  • Bulion jarski (30 ml)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
  • Imbir korzeń (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gulasz wołowy z papryką

Mięso kroimy w kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w plasterki Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy mięso i mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty mąką W…

WIĘCEJ >

Kokosowa polewa czekoladowo-orzechowa

Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i podgrzewamy cały czas mieszając, do momentu, aż się rozpuści Następnie odkładamy rondle do ostygnięcia Dodajemy cukier i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wlewamy mleko…

WIĘCEJ >

Kremowy gulasz z indyka

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę oraz mięso i podsmażamy przez ok. 8-10 minut (do momentu, aż…

WIĘCEJ >

Kurczak z limonką i kolendrą

Zieleninę siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Czosnek obieramy, siekamy i przenosimy do blendera Do blendera dolewamy sos sojowy, sok z limonki i tłuszcz, dodajemy cukier oraz przyprawy (pieprz) i…

WIĘCEJ >