fbpx
logo
Szukaj
open close

Chińska zielenina w sosie ostrygowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a7a1fa9-e3ce-4560-af93-571934b5dc74
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chińska zielenina w sosie ostrygowym

Przygotowanie

  • Brokuły dzielimy na różyczki
  • Kapustę dzielimy na liście
  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem przypraw (soli)
  • Brokuły i kapustę blanszujemy we wrzącej wodzie przez ok. 30 sek., a następnie odcedzamy
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy imbir i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy pozostałe składniki i podsmażamy przez ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań po chińsku.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brokuł chiński (400 g)
  • Sos ostrygowy (30 g)
  • Bulion jarski (30 ml)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
  • Imbir korzeń (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Tarta kokosowa z musem morelowym

Ciasto Rozpuszczamy masło klarowane w garnku Figi kroimy w cienkie plastry i dodajemy do masła Przykrywamy i gotujemy 2 minuty na małym ogniu Miksujemy blenderem (ostrożnie żeby się nie popryskać gorącym tłuszczem) Do zmiksowanej masy dodajemy wiórki…

WIĘCEJ >

Sałatka dyniowa ze schabem

Pomidor kroimy w cząstki Ogórka kroimy w półksiężyce Dynię kładziemy na talerzu Obok układamy pomidora, ogórka i liście sałaty Na wierzchu kładziemy plastry wędliny Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Jajka i awokado

Nagrzewamy piekarnik do temp. 220 st. C Łyżką wydrążamy połówkę awokado do momentu aż otwór będzie mniej więcej dwa razy większy niż na początku Kładziemy połówki awokado wydrążoną stroną do góry w naczyniu żaroodpornym Wbijamy…

WIĘCEJ >

Kopertki z kukurydzą i fetą

Do rondla wkładamy 1/3 ilości tłuszczu i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy Rondel ściągamy z kuchenki i stopniowo wlewamy do niego mleko, cały czas mieszając, aż znikną grudki Rondel stawiamy z…

WIĘCEJ >