Chińska zielenina w sosie ostrygowym

Chińska zielenina w sosie ostrygowym
Przygotowanie
- Brokuły dzielimy na różyczki
- Kapustę dzielimy na liście
- W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem przypraw (soli)
- Brokuły i kapustę blanszujemy we wrzącej wodzie przez ok. 30 sek., a następnie odcedzamy
- Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy imbir i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dodajemy pozostałe składniki i podsmażamy przez ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań po chińsku.
Autor
Lista składników
- Brokuł chiński (400 g)
- Sos ostrygowy (30 g)
- Bulion jarski (30 ml)
- Sos sojowy (10 g)
- Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
- Imbir korzeń (3 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.