Chińska zielenina w sosie ostrygowym
Chińska zielenina w sosie ostrygowym
Przygotowanie
- Brokuły dzielimy na różyczki
- Kapustę dzielimy na liście
- W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem przypraw (soli)
- Brokuły i kapustę blanszujemy we wrzącej wodzie przez ok. 30 sek., a następnie odcedzamy
- Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy imbir i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dodajemy pozostałe składniki i podsmażamy przez ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań po chińsku.
Autor
Lista składników
- Brokuł chiński (400 g)
- Sos ostrygowy (30 g)
- Bulion jarski (30 ml)
- Sos sojowy (10 g)
- Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
- Imbir korzeń (3 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Tarta kokosowa z musem morelowym
Ciasto Rozpuszczamy masło klarowane w garnku Figi kroimy w cienkie plastry i dodajemy do masła Przykrywamy i gotujemy 2 minuty na małym ogniu Miksujemy blenderem (ostrożnie żeby się nie popryskać gorącym tłuszczem) Do zmiksowanej masy dodajemy wiórki…
WIĘCEJ >Sałatka dyniowa ze schabem
Pomidor kroimy w cząstki Ogórka kroimy w półksiężyce Dynię kładziemy na talerzu Obok układamy pomidora, ogórka i liście sałaty Na wierzchu kładziemy plastry wędliny Polewamy sosem
WIĘCEJ >Jajka i awokado
Nagrzewamy piekarnik do temp. 220 st. C Łyżką wydrążamy połówkę awokado do momentu aż otwór będzie mniej więcej dwa razy większy niż na początku Kładziemy połówki awokado wydrążoną stroną do góry w naczyniu żaroodpornym Wbijamy…
WIĘCEJ >Kopertki z kukurydzą i fetą
Do rondla wkładamy 1/3 ilości tłuszczu i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy Rondel ściągamy z kuchenki i stopniowo wlewamy do niego mleko, cały czas mieszając, aż znikną grudki Rondel stawiamy z…
WIĘCEJ >