fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chipsy z białej rzodkwi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c92ddc9d9-fcbe-405d-baec-145d9b23e5d5-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chipsy z białej rzodkwi

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Rzodkiewkę obieramy, kroimy w talarki i przekładamy do miski. 
  • Masło rozpuszczamy z przyprawami.
  • Wlewamy masło na talarki i dokładnie mieszamy obtaczając każdy plasterek rzodkiewki w przyprawach.
  • Wykładamy talarki na papier do pieczenia jeden obok drugiego.
  • Pieczemy 30 minut

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu i papryki wędzonej do potraw. Więcej na ten temat możesz poczytać w zakładce „Dieta”.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 biała rzodkiew (220 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 1 łyżeczka kolendry (2 g)
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej (5 g)
  • 1 łyżeczka czosnku suszonego (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z wątróbki z gruszką

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli Zasmażamy…

WIĘCEJ >

Batoniki owocowe

Migdały, siemię lniane i sezam mielimy, najlepiej w młynku do kawy. Miksujemy wszystko razem w melakserze, można spróbować blenderem, ale ostrożnie, gdyż może się spalić Zalewamy sokiem z cytryny Jeżeli masa nie będzie się kleiła…

WIĘCEJ >

Burger z dzika z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa (wegetariańska)

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy bulionem jarskim i gotujemy 5 minut

WIĘCEJ >