fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chipsy z białej rzodkwi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c92ddc9d9-fcbe-405d-baec-145d9b23e5d5-1

Chipsy z białej rzodkwi

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Rzodkiewkę obieramy, kroimy w talarki i przekładamy do miski. 
  • Masło rozpuszczamy z przyprawami.
  • Wlewamy masło na talarki i dokładnie mieszamy obtaczając każdy plasterek rzodkiewki w przyprawach.
  • Wykładamy talarki na papier do pieczenia jeden obok drugiego.
  • Pieczemy 30 minut

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu i papryki wędzonej do potraw. Więcej na ten temat możesz poczytać w zakładce „Dieta”.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 biała rzodkiew (220 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 1 łyżeczka kolendry (2 g)
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej (5 g)
  • 1 łyżeczka czosnku suszonego (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, przełożyć do dużej miski i obsypać solą. W tym czasie posiekać bardzo drobno pietruszkę oraz pokroić morele, dodać do kapusty i wszystko porządnie wymieszać. W szklance wymieszać składniki sosu…

WIĘCEJ >

Sałatka z sarniną i boczkiem

Sarnina Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kuleczki i smażymy 3 minuty,…

WIĘCEJ >

Placuszki z cukinii

Cukinię myjemy, trzemy na tarce, odstawiamy na ok. 10 min. Po tym czasie należy odlać sok. Natkę i cebulę drobno siekamy. Do masy dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy placki…

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa

Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki Gruszki, jabłka kroimy w kostkę Banana kroimy w plastry Winogrono kroimy na połówki, usuwamy pestki Układamy pokrojone owoce, dodajemy jeżyny i borówki 

WIĘCEJ >