Chipsy z białej rzodkwi
Chipsy z białej rzodkwi
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
- Rzodkiewkę obieramy, kroimy w talarki i przekładamy do miski.
- Masło rozpuszczamy z przyprawami.
- Wlewamy masło na talarki i dokładnie mieszamy obtaczając każdy plasterek rzodkiewki w przyprawach.
- Wykładamy talarki na papier do pieczenia jeden obok drugiego.
- Pieczemy 30 minut
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu i papryki wędzonej do potraw. Więcej na ten temat możesz poczytać w zakładce „Dieta”.
Autor
Lista składników
- 1 biała rzodkiew (220 g)
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
- 1 łyżeczka kolendry (2 g)
- 1 łyżeczka papryki wędzonej (5 g)
- 1 łyżeczka czosnku suszonego (5 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasta z wątróbki z gruszką
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli Zasmażamy…
WIĘCEJ >Batoniki owocowe
Migdały, siemię lniane i sezam mielimy, najlepiej w młynku do kawy. Miksujemy wszystko razem w melakserze, można spróbować blenderem, ale ostrożnie, gdyż może się spalić Zalewamy sokiem z cytryny Jeżeli masa nie będzie się kleiła…
WIĘCEJ >Burger z dzika z warzywami
Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…
WIĘCEJ >Zupa cebulowa (wegetariańska)
Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy bulionem jarskim i gotujemy 5 minut
WIĘCEJ >