Chipsy z jarmużu
Chipsy z jarmużu
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Jarmuż dokładnie myjemy, osuszamy i odkrawamy grube włókna
- Następnie rwiemy jarmuż na mniejsze części
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Na papierze rozkładamy jarmuż, tak aby kawałki nie nachodziły na siebie, skrapiamy tłuszczem i posypujemy serem
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z jarmużem.
Autor
Lista składników
- Jarmuż (40 g)
- Ser Parmezan (10 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane Przepisy
Ulubione smoothie z jarmużem i jabłkami
Jarmuż drobniej siekamy Jabłka kroimy na kawałki i usuwamy gniazda nasienne Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i obieramy Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolite smoothie
WIĘCEJ >Chłodnik z jarmużu
Jarmuż płuczemy, odsączamy z wody i kroimy w cienkie paski, a następnie wrzucamy do miski Zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na ok. 2 minuty i odcedzamy Odcedzony jarmuż przenosimy do garnka Cebulę obieramy i kroimy w drobną…
WIĘCEJ >Smoothie z ogórkiem i jarmużem
Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
WIĘCEJ >Chrzanowe purée z kalafiora z chipsami z jarmużu
Puree z kalafiora: Płuczemy kalafiora, dzielimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut. Dokładnie odsączamy z wody. To bardzo ważna czynność, która zapewni odpowiednią gęstość puree. W garnku lub naczyniu…
WIĘCEJ >