fbpx
logo
Szukaj
open close

Chipsy z parmezanu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cac0346c5-83e9-423b-af29-8f937ec58460
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chipsy z parmezanu

Przygotowanie

  • Parmezan ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Dodajemy mąkę i mieszamy
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Na rozgraną patelnię wykładamy po 1 łyżce parmezanu z mąką, lekko ugniatamy i smażymy przez ok. 30 sek. (do momentu, aż ser się roztopi)
  • Patelnię ściągamy z kuchenki, a krążki kładziemy na wałku i pozostawiamy do zastygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chipsów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ser Parmezan (80 g)
  • Mąka orkiszowa (12 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia, Tarka do jarzyn, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pieczone chipsy z pasternaku

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pasternak dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki (…)

WIĘCEJ >

Chipsy ziemniaczane

Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w cienkie plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut Następnie ziemniaki odcedzamy, (…)

WIĘCEJ >

Czipsy z topinambura

Obieramy bulwy topinamburu i osuszamy ręcznikiem papierowym Kroimy na cienkie plasterki za pomocą noża lub obieraczki Do miski wlewamy 2 (…)

WIĘCEJ >

Chipsy z białej rzodkwi

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rzodkiewkę obieramy, kroimy w talarki i przekładamy do miski.  Masło rozpuszczamy z przyprawami. Wlewamy masło (…)

WIĘCEJ >

Czipsy z jarmużu

Oddzielamy liście z jarmużu i myjemy każdy liść Osuszamy – trzymamy jak kropidło i święcimy przez okno Liście drzemy na (…)

WIĘCEJ >