fbpx
logo
Szukaj
open close

Chleb kokosowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c31215042-76ea-498b-9233-6651889095e4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chleb kokosowy

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, miód i przyprawy (sól), a następnie dokładnie miksujemy
  • Do osobnej miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, po czym przesypujemy suche składniki do mokrych i całość ponownie dokładnie miksujemy
  • Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem
  • Do formy wylewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut
  • Po tym czasie wyciągamy chleb z formy i odkładamy na kratkę w piekarniku do ostygnięcia
  • Opcjonalnie chleb możemy podawać z dodatkiem masła orzechowego, dżemu, wędlin i warzyw lub z innymi, ulubionymi dodatkami

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 kromki chleba.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chlebów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (306 g)
  • Masło (120 g)
  • Mąka kokosowa (100 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chleb gryczany z pastą warzywną

Chleb posmarować pastą – 2-4 kromki (zależy od głodu) Przepisy na pastę znajdziesz w przepisach powiązanych

WIĘCEJ >

Grzanki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Kromki chleba smarujemy tłuszczem i układamy na papierze Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut Rzodkiewkę kroimy w plastry Szczypiorek siekamy Ser…

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >

Klasyczne tortille pszenne

Do robota kuchennego wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy (sól), dodajemy tłuszcz, dolewamy ciepłą wodę i całość dokładnie miksujemy (do momentu, aż mieszanka będzie przypominać drugą bułkę tartą) Z masy formujemy kulę, wkładamy do…

WIĘCEJ >