fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciasteczka z tuńczykiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3e5225b0-24fc-4fc2-a387-442a6f054abc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasteczka z tuńczykiem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Ciasto rozmrażamy przez ok. 10 minut (ciasto nie może być zbyt miękkie, ponieważ ciężko będzie je pokroić)
  • Następnie przekrajamy arkusz ciasta na 4 paski, a każdy z nich na 4 kawałki
  • Jajo wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy
  • Kawałki ciasta kładziemy na blasze, smarujemy jajem i posypujemy nasionami sezamu, po czym wkładamy blachę do piekarnika na ok. 12-15 minut
  • Następnie każdy z kawałków ciasta przekrajamy poziomo na pół i przenosimy na ruszt do ostygnięcia
  • Ogórka kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Tuńczyka odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski
  • Do miski dodajemy majonez oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy
  • Na spody ciastek nakładamy po ok. 2 łyżeczki pasty i przykrywamy je wierzchnimi połówkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z tuńczykiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Tuńczyk w sosie własnym (340 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (105 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Bułka tarta (40 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Placki z tuńczykiem i kukurydzą

Do miski przesiewamy mąki, dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy i formujemy pośrodku zagłębienie Do osobnej miski wybijamy jaja i lekko (…)

WIĘCEJ >

Dip z tuńczyka i suszonych pomidorów

Tuńczyka odsączamy z zalewy, przenosimy do miski i lekko rozdrabniamy widelcem Ogórki i pomidory kroimy w drobną kostkę, a następnie (…)

WIĘCEJ >

Makaron z tuńczykiem i groszkiem

Ser (żółty) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Makaron (…)

WIĘCEJ >

Ryż z tuńczykiem

Ryż gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie do miękkości Przekładamy na sito i kilkukrotnie przelewamy zimną wodą, a następnie odcedzamy (…)

WIĘCEJ >

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości Ugotowany ryż przełożyć na sito i przelać kilkakrotnie zimną wodą Odcedzić ryż (…)

WIĘCEJ >