fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciasteczka z tuńczykiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3e5225b0-24fc-4fc2-a387-442a6f054abc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasteczka z tuńczykiem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Ciasto rozmrażamy przez ok. 10 minut (ciasto nie może być zbyt miękkie, ponieważ ciężko będzie je pokroić)
  • Następnie przekrajamy arkusz ciasta na 4 paski, a każdy z nich na 4 kawałki
  • Jajo wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy
  • Kawałki ciasta kładziemy na blasze, smarujemy jajem i posypujemy nasionami sezamu, po czym wkładamy blachę do piekarnika na ok. 12-15 minut
  • Następnie każdy z kawałków ciasta przekrajamy poziomo na pół i przenosimy na ruszt do ostygnięcia
  • Ogórka kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Tuńczyka odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski
  • Do miski dodajemy majonez oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy
  • Na spody ciastek nakładamy po ok. 2 łyżeczki pasty i przykrywamy je wierzchnimi połówkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z tuńczykiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Tuńczyk w sosie własnym (340 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (105 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Bułka tarta (40 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka śledziowa z awokado i pomidorami

Awokado obieramy, kroimy na pół, usuwamy pestkę, kroimy w kostkę Pomidory kroimy w kostkę Cebulę kroimy w kostkę Śledzie kroimy w poprzek w 2 cm paski Wrzucamy wszystko do miski Dodajemy oliwę, trochę pieprzu i…

WIĘCEJ >

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C Kładziemy halibuta w naczyniu żaroodpornym Lekko solimy i pieprzymy Wyciskamy na niego sok z cytryny Nakładamy tłuszcz Przykrywamy i pieczemy 12 min Na talerzu układamy buraczki Obok mix sałat, które polewamy…

WIĘCEJ >

Mix sałat z kozim serem, łososiem, truskawkami i khaki

Sałaty kładziemy na talerz Kroimy/rozdzielamy łososia kładziemy na sałatę Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na pół lub ćwiartki dodajemy do sałaty Kaki obieramy, kroimy w cząstki i układamy na sałacie Polewamy sosem Na wierz kładziemy…

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…

WIĘCEJ >