fbpx
logo
Szukaj
open close

Cukier waniliowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4824cd54-5a6f-461f-ab62-055dca4e343c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Cukier waniliowy

Przygotowanie

  • Cukier mielimy w młynku do kawy
  • Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół i wydłubujemy z niej nasiona, a następnie kroimy laskę na kawałki o wielkości ok. 2 cm
  • Cukier mieszamy z nasionami i kawałkami wanilii, przesypujemy do szklanego naczynia i szczelnie zamykamy
  • Po ok. 2 tyg. wyciągamy z cukru pokrojoną laskę wanilii
  • Cukier waniliowy jest gotowy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypada 1 łyżeczka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 30
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Wanilia – laska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Młynek elektryczny, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Mix sałat

Sałaty i kiełki rozkładamy na talerzach Sezam prażymy na suchej patelni Sałaty polewamy tłuszczem i posypujemy sezamem, lnem oraz przyprawami

WIĘCEJ >

Ryż z salami – krówka

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następ[nie odcedzamy Połowę salami kroimy na pół Oliwki kroimy na kawałki (wycinamy oczy, rzęsy i nos) Z sera wycinamy trójkąty na kształt uszów Wszystkie…

WIĘCEJ >

Naturalny ketchup

Warzywa obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka Do garnka dodajemy przyprawy (liść laurowy) Do niewielkiej torebeczki z materiału wrzucamy przyprawy – ziele angielskie, gałkę muszkatołową, cynamon i pieprz ziarnisty, po czym wkładamy torebeczkę…

WIĘCEJ >

Chrupiąca tempura

Rybę oczyszczamy i kroimy na kawałki Dynię obieramy i kroimy w plastry Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy, ale ogonki zostawiamy) Na brzuchach krewetek robimy 3 płytkie nacięcia Cebulę obieramy i kroimy…

WIĘCEJ >