fbpx
logo
Szukaj
open close

Cukier waniliowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4824cd54-5a6f-461f-ab62-055dca4e343c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Cukier waniliowy

Przygotowanie

  • Cukier mielimy w młynku do kawy
  • Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół i wydłubujemy z niej nasiona, a następnie kroimy laskę na kawałki o wielkości ok. 2 cm
  • Cukier mieszamy z nasionami i kawałkami wanilii, przesypujemy do szklanego naczynia i szczelnie zamykamy
  • Po ok. 2 tyg. wyciągamy z cukru pokrojoną laskę wanilii
  • Cukier waniliowy jest gotowy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypada 1 łyżeczka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 30
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Wanilia – laska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Młynek elektryczny, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sos vinaigrette AIP

Wszystkie składniki wrzucić do blendera kielichowego i zmiksować 

WIĘCEJ >

Chutney paprykowy

Papryki kroimy w drobną kostkę (pestki usuwamy) Jabłko obieramy, kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne Miąższ z jabłek kroimy w drobną kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki…

WIĘCEJ >

Balsamiczny mix cebulowy

Cebule białe kroimy na pół Cebule czerwone kroimy na ósemki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy wszystkie cebule, dodajemy liść laurowy i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając Dolewamy wino i gotujemy przez…

WIĘCEJ >

Pomidory suszone „na słońcu”

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 95 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pomidorki kroimy na pół i kładziemy na papier przekrojoną częścią do góry Następnie pomidorki lekko osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy przyprawami (solą) Blachę…

WIĘCEJ >