Czekoladowe ciasto bez mąki i cukru

Czekoladowe ciasto bez mąki i cukru
Przygotowanie
- Banana ugniatamy widelcem na papkę, a jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki.
- Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy do połączenia się w jednolitą masę.
- Ciasto wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C na 25-35 minut.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Ciasto pieczone przez 25 minut będzie wilgotne, natomiast to pieczone przez 35 minut będzie bardziej suche.
Autor
Lista składników
- Jabłko (360 g)
- Banan (120 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (70 g)
- Mąka owsiana (70 g)
- Orzech włoski (48 g)
- Kakao w proszku (20 g)
- Otręby owsiane (7 g)
- Proszek do pieczenia (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.