fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Czekoladowe ciasto bez mąki i cukru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c54706d24-fe82-4b0c-8b79-4b41e5129a9a-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Czekoladowe ciasto bez mąki i cukru

Przygotowanie

  • Banana ugniatamy widelcem na papkę, a jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki.
  • Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy do połączenia się w jednolitą masę.
  • Ciasto wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C na 25-35 minut. 

Rady dietetyka

1 kawałek ciasta to około 200-250 g.

Uwagi

Ciasto pieczone przez 25 minut będzie wilgotne, natomiast to pieczone przez 35 minut będzie bardziej suche. Jeśli nie dysponujemy otrębami to można dodać więcej płatków. Zamiast oleju można dodać masło orzechowe.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 średni dojrzały banan (120 g)
  • 2 średniej wielkości jabłka (360 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 2 płaskie łyżki kakao (20 g)
  • 70 g mielonych płatków owsianych (lub mąki owsianej)
  • 3 duże łyżki mielonych orzechów włoskich (45 g)
  • 1 łyżka otrąb np. owsianych (7 g)
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (4 g)
  • 3 łyżki płynnego (rozpuszczonego) oleju kokosowego (75 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka - keksówka, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czernina, czarna polewka

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę  W garnku rozpuszczamy tłuszcz i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 min Zalewamy rosołem Wątróbkę i serca kroimy w kostkę i dodajemy do garnka Śliwki i morele kroimy…

WIĘCEJ >

Krupnik gryczany

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Warzywa z curry

Warzywa obieramy i tniemy obieraczką aby uzyskać wstążki. Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 2-4 minuty, a następnie odkładamy na talerz. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy przyprawy. Smażymy chwilę…

WIĘCEJ >

Roladka drobiowa faszerowana sarną z morelami, młodymi ziemniakami i sałatą

Roladka: Łopatkę zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko posolić i popieprzyć, wymieszać Podzielić mięso na dwie porcje Z każdej uformować wałek Włączamy piekarnik i ustawiamy na 160 stopni Pierś z kurczaka rozbić…

WIĘCEJ >