fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Czekoladowe ciasto bez mąki i cukru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c54706d24-fe82-4b0c-8b79-4b41e5129a9a-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Czekoladowe ciasto bez mąki i cukru

Przygotowanie

  • Banana ugniatamy widelcem na papkę, a jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki.
  • Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy do połączenia się w jednolitą masę.
  • Ciasto wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C na 25-35 minut. 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Ciasto pieczone przez 25 minut będzie wilgotne, natomiast to pieczone przez 35 minut będzie bardziej suche.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (świeże) (360 g)
  • Banan (świeży) (120 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (70 g)
  • Mąka owsiana (70 g)
  • Orzech włoski (48 g)
  • Kakao w proszku (20 g)
  • Otręby owsiane (7 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka - keksówka, Garnek, Miska, Moździerz, Papier do pieczenia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bezglutenowa gryczana pizza (wegetariańska)

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…

WIĘCEJ >

Chleb bananowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st.C Szykujemy blaszkę, wykładamy papierem do pieczenia Jajka wybijamy do blendera, dodajemy sól i sodę Miksujemy 10 sekund Obieramy banany, łamiemy w kawałki i dodajemy do jajek Dodajemy sok…

WIĘCEJ >

Naleśniki z truskawkami – z mąki kokosowej

Jaja mieszamy z mlekiem Dodajemy przesianą mąkę kokosową i sól Dobrze mieszamy widelcem lub rózgą, tak, aby nie było żadnych grudek. Wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z każdej strony Do naczynia, w…

WIĘCEJ >

Smoothie jagodowo – bananowe ze śmietanką kokosową

Wszystkie składniki wkładamy do wysokoobrotowego blendera i miksujemy przez około 1 minutę na idealnie gładką masę. Można przystroić granatem i suszonymi płatkami kokosa

WIĘCEJ >