fbpx
logo
Szukaj
open close

Czekoladowy pudding

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5abd17c2-1b43-4554-a0c5-dd1c0c5a940c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Czekoladowy pudding

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Kokilki lekko smarujemy tłuszczem
  • Do miski wsypujemy 2/3 ilości cukru, dodajemy tłuszcz i ucieramy mikserem przez ok. 2-3 minuty, do momentu powstania kremowej masy
  • Do masy wybijamy jaja i dokładnie miksujemy
  • Do osobnej miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz połowę kakao i mieszamy
  • Następnie małymi porcjami wsypujemy mieszankę z mąką i wlewamy mleko do utartej masy i całość dokładnie mieszamy na gładką masę
  • Masę wlewamy po równo do kokilek
  • Do dzbanka wsypujemy pozostały cukier i kakao, wlewamy wrzątek i dokładnie mieszamy
  • Następnie przelewamy mieszankę ostrożnie do kokilek z puddingiem
  • Kokilki kładziemy na głęboką formę i wlewamy do niej do połowy wysokości kokilek wodę
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia puddingów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (375 ml)
  • Cukier trzcinowy (300 g)
  • Mąka orkiszowa (300 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Masło (50 g)
  • Kakao w proszku (50 g)
  • Proszek do pieczenia (9 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Koktajl ananasowy z kolendrą

Zieleninę drobno siekamy Pozostałe warzywa i owoce obieramy i kroimy na kawałki (z awokado usuwamy pestkę) Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i razem dokładnie blendujemy

WIĘCEJ >

Krewetki à la Plancha

Czosnek obieramy i drobno siekamy Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Na patelnię wylewamy tłuszcz i podgrzewamy Dodajemy czosnek oraz przyprawy (chili, sól i pieprz) i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty Dodajemy…

WIĘCEJ >

Zupa ze świeżych pomidorów z bazylią

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, wrzucamy do blendera i blendujemy na jednolita konsystencję Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, często mieszając Dodajemy skórkę…

WIĘCEJ >

Owsianka dla dziecka 15

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >