fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Czekoladowy pudding

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5abd17c2-1b43-4554-a0c5-dd1c0c5a940c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czekoladowy pudding

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Kokilki lekko smarujemy tłuszczem
  • Do miski wsypujemy 2/3 ilości cukru, dodajemy tłuszcz i ucieramy mikserem przez ok. 2-3 minuty, do momentu powstania kremowej masy
  • Do masy wybijamy jaja i dokładnie miksujemy
  • Do osobnej miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz połowę kakao i mieszamy
  • Następnie małymi porcjami wsypujemy mieszankę z mąką i wlewamy mleko do utartej masy i całość dokładnie mieszamy na gładką masę
  • Masę wlewamy po równo do kokilek
  • Do dzbanka wsypujemy pozostały cukier i kakao, wlewamy wrzątek i dokładnie mieszamy
  • Następnie przelewamy mieszankę ostrożnie do kokilek z puddingiem
  • Kokilki kładziemy na głęboką formę i wlewamy do niej do połowy wysokości kokilek wodę
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia puddingów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (375 ml)
  • Cukier trzcinowy (300 g)
  • Mąka orkiszowa (300 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Masło (50 g)
  • Kakao w proszku (50 g)
  • Proszek do pieczenia (9 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z dynią, fetą i pesto

Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dynię obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do naczynia żaroodpornego Następnie skrapiamy dynię tłuszczem (3/4 ilości) i wkładamy do…

WIĘCEJ >

Gulasz z serc wieprzowych

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Serca kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Oddzielamy z selera każdą…

WIĘCEJ >

Pstrąg pieczony z tymiankiem i cytryną z dodatkiem purée z kalafiora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C Rybę nacieramy z każdej strony przyprawami i skrapiamy sokiem z cytryny Na rybę kładziemy tłuszcz, a do środka wkładamy plastry cytryny i gałązkę tymianku Rybę zawijamy w folię…

WIĘCEJ >

Wołowina w sosie z zielonym pieprzem

Mięso kładziemy na talerzu, smarujemy tłuszczem, przykrywamy folią i odkładamy na ok. 30 minut Do rondla wlewamy śmietanę i tabasco, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozgnieciony pieprz, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 5 minut…

WIĘCEJ >