fbpx
logo
Szukaj
open close

Dip serowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2abf5c86-564c-4255-b5c7-2083069afa43
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Dip serowy

Przygotowanie

  • Do rondla wlewamy mleko i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek
  • Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do rondla i doprowadzamy do wrzenia
  • Dodajemy sery oraz przyprawy i mieszamy przez ok 1 minutę (do momentu zgęstnienia dipu)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przygotowania dipów.

Dip możesz podać z krakersami, na które znajdziesz przepis w podpiętych, powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ser Gorgonzola (170 g)
  • Mleko kokosowe (115 ml)
  • Ser kozi (60 g)
  • Papryka pepperoni czerwona (15 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Cebula granulowana (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Praska do czosnku, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielony dip

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy szpinak i posiekaną dymkę. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy…

WIĘCEJ >

Kotlety z zielonej soczewicy

Soczewicę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, solimy dopiero pod koniec gotowania. W razie potrzeby odlewamy nadmiar wody, studzimy. Cebulę kroimy w kostkę, ziarna słonecznika i dyni siekamy. Smażymy cebulę na rozgrzanym oleju, aż się zrumieni….

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z pastą warzywną

Chleb posmarować pastą – 2-4 kromki (zależy od głodu) Przepisy na pastę znajdziesz w przepisach powiązanych

WIĘCEJ >

Jajecznica z ziołami i oliwkami

Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną (lub widelcem) Oliwki kroimy w plastry i dodajemy do jaj Zieleninę siekamy, dodajemy do jaj i całość dokładnie mieszamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę…

WIĘCEJ >