fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dip serowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2abf5c86-564c-4255-b5c7-2083069afa43
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Dip serowy

Przygotowanie

  • Do rondla wlewamy mleko i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek
  • Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do rondla i doprowadzamy do wrzenia
  • Dodajemy sery oraz przyprawy i mieszamy przez ok 1 minutę (do momentu zgęstnienia dipu)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przygotowania dipów.

Dip możesz podać z krakersami, na które znajdziesz przepis w podpiętych, powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ser gorgonzola (170 g)
  • Mleko kokosowe (115 ml)
  • Ser kozi (60 g)
  • Papryka pepperoni czerwona (15 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Cebula granulowana (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Praska do czosnku, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Egg coffee

Oddzielone dokładnie żółtka wrzucamy do miski, dosypujemy słodzidło (jeśli używamy) i ubijamy mikserem jak kogel mogel. Gdy żółtka przebiorą jaśniejszy kolor i utworzą piankę, dodajemy łyżkę śmietanki kokosowej i dalej miksujemy. Zaparzamy kawę jak lubimy…

WIĘCEJ >

Sos miętowy

Mleko kokosowe podgrzewamy z pastą kokosową do jej rozpuszczenia. Imbir kroimy jak najdrobniej, lub ścieramy na tarce i dodajemy do mleka. Całość blendujemy z miętą i solą. Sos świetnie pasuje do pieczonego mięsa i warzyw.

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette miodowy

Szykujemy pojemnik w którym będziemy blendować sos lub blender kielichowy Wlewamy oliwę Dodajemy musztardę Dodajemy sól, pieprz Dodajemy miód Dodajemy ocet Miksujemy blenderem około 2 min Cały czas miksując dolewamy wodę Miksujemy jeszcze kilka sekund

WIĘCEJ >

Pasta kasztanowa

Mamy otrzymać bardzo gęsty krem. Mąkę przesiać przez sitko – łatwiej się połączy z miodem. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Jeżeli pasta jest lejąca dodajemy więcej mąki kasztanowej.  Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i przechowujemy w pokojowej temperaturze.

WIĘCEJ >