Domowe pesto
Domowe pesto
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania konsystencji pesto
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pesto.
Autor
Lista składników
- Bazylia (świeża) (70 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
- Orzech włoski (20 g)
- Płatki drożdżowe (10 g)
- Sól morska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Domowy ketchup
Wszystkie składniki umieszczamy w garnku, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia Zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut, cały czas mieszając
WIĘCEJ >Słona i słodka granola
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 165 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wkładamy tłuszcz, a miskę wkładamy do mikrofalówki i podgrzewamy do momentu, aż tłuszcz się roztopi Do miski z tłuszczem dosypujemy płatki,…
WIĘCEJ >Kokosowa bita śmietana
Za pomocą łyżki wyciągamy z puszki warstwę śmietanki, ponieważ może się tam znajdować woda kokosowa, a śmietankę przelewamy do miski Do miski dodajemy pozostałe składniki i całość ubijamy mikserem przez ok. 2-3 minuty (do momentu,…
WIĘCEJ >