fbpx
logo
Szukaj
open close

Dziecięcy pancake – małpka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8973c0c7-3aca-491a-a6fc-8f7cd78ce76b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dziecięcy pancake – małpka

Przygotowanie

  • Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Z mango wycinamy kawałki na kształt uszek i pyszczka małpki
  • Jabłko obieramy i wycinamy kółka
  • Melona obieramy i wycinamy z niego kawałki na kształt kwiatków (najlepiej jest to zrobić za pomocą specjalnej wykrawaczki)
  • Kiwi obieramy, kroimy w plastry, a następnie wycinamy trójkąty tak, aby kiwi przypominało trawę
  • Usmażone pancakes układamy na talerzach i dekorujemy pozostałymi składnikami na kształt małpki, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 13
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Maślanka (310 g)
  • Mąka orkiszowa (250 g)
  • Mango (120 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (60 ml)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Melon kantalupa (40 g)
  • Kiwi (40 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)
  • Jabłko (24 g)
  • Borówka (16 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikser, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gulasz pieczarkowo-cukiniowy

Kaszę wsypujemy do miski, zalewamy wodą, dodajemy 1/3 ilości soku z cytryny i odkładamy na całą noc Po tym czasie kaszę odcedzamy i gotujemy w bulionie przez ok. 15-20 minut (do momentu, aż kasza wchłonie…

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa na mleku roślinnym

Wiórki kokosowe prażymy w garnku na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając Następnie przesypujemy wiórki do miski i odstawiamy do ostygnięcia Do tego samego garnka wlewamy mleko, wsypujemy komosę i chia, dodajemy syrop i zagotowujemy…

WIĘCEJ >

Krem cukiniowo-pistacjowy z bobem

Bób oczyszczamy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą (wody powinno być dwa razy więcej niż bobu), gdy woda zacznie się gotować – dodajemy przyprawy (sól) i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15-20 minut Cebulę z…

WIĘCEJ >

Owocowe palmy

Marchew obieramy, kroimy na plaster, a plastra wycinamy słoneczko Kiwi obieramy i kroimy na pół plastry Banana obieramy, kroimy wzdłuż na pół, a następnie w plastry Pomarańczę kroimy na pół plastry Wszystkie składniki układamy na…

WIĘCEJ >