fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Flatbread

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca0ed85a1-adfc-4957-b9e8-8108da0f8ea7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Flatbread

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki mieszamy razem lub miksujemy.
  • Na blaszce rozkładamy papier do pieczenia, a piekarnik ustawiamy na 180 st. C
  • Rozlewamy masę na papierze na kształt prostokąta (możemy użyć też kwadratowej formy do pieczenia).
  • Pieczemy nasz chlebek przez 25 minut.
  • Po ostygnięciu kroimy go na mniejsze części.
  • Flatbread może posłużyć jako zamiennik pieczywa, baza do mini pizzy lub jako grzanki w zupie.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Flatbread może posłużyć jako zamiennik pieczywa, baza do mini pizzy lub jako grzanki w zupie.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 150 g śmietanki kokosowej (gęstej części ze schłodzonej puszki mleka kokosowego)
  • 4 łyżki płatków drożdżowych (40 g)
  • 50 g mąki kokosowej
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 szczypta majeranku (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Mikser, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa

Purée dyniowe miksujemy z bananami i mlekiem kokosowym Przyprawiamy do smaku cynamonem, ekstraktem waniliowym oraz skórką startą z pomarańczy Z masy bananowo-dyniowej odkładamy ½ szklanki Resztę mieszamy z płatkami gryczanymi Uzyskaną masę dzielimy na dwie…

WIĘCEJ >

Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości około 12 minut Odstawiamy na 10 minut Mieszamy z jogurtem kokosowym i dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

WIĘCEJ >

Czekoladowa komosanka

Komosę ryżową gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, tak by nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera Dodajemy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko…

WIĘCEJ >

Truskawki przekładane czekoladowym musem

Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut. Awokado obieramy ze skórki. Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce)…

WIĘCEJ >