fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Fritatta owocowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c646fded4-32ed-443d-9ade-494291976e74
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Fritatta owocowa

Przygotowanie

  • Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, banana kroimy w plastry.
  • Lekko podsmażamy na niewielkiej ilości oleju jabłko i banana.
  • Jajka wbijamy do miseczki, dokładnie mieszamy z przyprawami i wlewamy na patelnię z owocami.
  • Smażymy na średnim ogniu, aż masa zetnie się na spodzie i przewracamy na druga stronę (najłatwiej jest podnieść patelnię, nakryć ją dużym talerzem i odwracając patelnię na talerz zrzucić fritattę i z talerza zsunąć ją odwróconą z powrotem na patelnię).
  • Smażymy chwilę z drugiej strony do ścięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (świeże) (180 g)
  • Banan (świeży) (120 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Marynowane buraki w occie balsamicznym i oliwie

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Buraki dokładnie myjemy (tak, aby całkowicie pozbyć się piasku) Następnie wkładamy buraki do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok. 1,5-2 godz. Po tym czasie sprawdzamy czy buraki są…

WIĘCEJ >

Migdałowy serek „feta”

Migdały namoczyć w wodzie przez 24 godz. Wylać wodę i zalać wrzątkiem, zostawić na 5-10 min. Wodę odlać, obrać migdały ze skórki.  Do wysokiej miski wrzucić wszystkie składniki i zmiksować. Najlepiej robić to kilka minut – im…

WIĘCEJ >

Chrzanowa zupa krem

Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy Pora kroimy w plastry, czosnek obieramy Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy ciepłym bulionem…

WIĘCEJ >

Chłodnik z jarmużu z chrupiącą szynką parmeńską

Jarmuż płuczemy, odsączamy z wody i kroimy w cienkie paski Wkładamy do naczynia, zalewamy wrzątkiem Zostawiamy na 2 min i przecedzamy na sicie Odcedzony jarmuż przekładamy do garnka Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę…

WIĘCEJ >