fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Fritatta owocowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c646fded4-32ed-443d-9ade-494291976e74
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Fritatta owocowa

Przygotowanie

  • Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, banana kroimy w plastry.
  • Lekko podsmażamy na niewielkiej ilości oleju jabłko i banana.
  • Jajka wbijamy do miseczki, dokładnie mieszamy z przyprawami i wlewamy na patelnię z owocami.
  • Smażymy na średnim ogniu, aż masa zetnie się na spodzie i przewracamy na druga stronę (najłatwiej jest podnieść patelnię, nakryć ją dużym talerzem i odwracając patelnię na talerz zrzucić fritattę i z talerza zsunąć ją odwróconą z powrotem na patelnię).
  • Smażymy chwilę z drugiej strony do ścięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 jabłko (180 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 1 banan (120 g)
  • ½ łyżeczki cynamonu (2 g)
  • ½ łyżeczki kurkumy (2 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia (25 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa z dorsza z morskim spaghetti

Makaron morski kładziemy na sicie i płuczemy pod bieżącą zimną wodą Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy,…

WIĘCEJ >

Ryżanka ze słonecznikiem

Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść pestek słonecznika Dla smaku można…

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów

Sałatę dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Porwać na kawałki. Ułożyć na talerzu, skropić oliwą. Pomidory pokroić w paski. Na sałacie ułożyć pomidory, oliwki, połówki jajek i posypać płatkami migdałowymi.

WIĘCEJ >

Marmolada z cebuli

Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce, paski lub piórka Gruszkę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę   W garnku rozgrzać masło Wrzucić gruszkę, smażyć 2 min., zamieszać Dodać cebulę, smażyć 5 min., zamieszać co jakiś…

WIĘCEJ >