fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Fritatta owocowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c646fded4-32ed-443d-9ade-494291976e74
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Fritatta owocowa

Przygotowanie

  • Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, banana kroimy w plastry.
  • Lekko podsmażamy na niewielkiej ilości oleju jabłko i banana.
  • Jajka wbijamy do miseczki, dokładnie mieszamy z przyprawami i wlewamy na patelnię z owocami.
  • Smażymy na średnim ogniu, aż masa zetnie się na spodzie i przewracamy na druga stronę (najłatwiej jest podnieść patelnię, nakryć ją dużym talerzem i odwracając patelnię na talerz zrzucić fritattę i z talerza zsunąć ją odwróconą z powrotem na patelnię).
  • Smażymy chwilę z drugiej strony do ścięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (świeże) (180 g)
  • Banan (świeży) (120 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cukiniowo – bazyliowy omlet

Cebulę, czosnek i bazylię drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem. Zanim cebula się zeszkli, obieraczką do warzyw lub obieraczką do makaronu warzywnego, tworzymy cukiniowe paski, które dorzucamy na…

WIĘCEJ >

Szaszłyk z kurczaka na batatach

Kurczaka kroimy w kostkę 2-3 cm Solimy, pieprzymy Tymianek drobno siekamy i mieszamy mięso z przyprawami Boczek kroimy w plastry grubości około 0,5 cm Paprykę kroimy w kostkę około 2,5 cm Cebulę kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Chrupiące krakersy z parmezanu

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i lekko nacieramy go tłuszczem Parmezan przenosimy na blachę (robimy kilka równych kopców z parmezanu w równych odległościach i delikatnie „rozsmarowujemy”, tak żeby…

WIĘCEJ >

Kulki kwasielce

Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą masę. Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować…

WIĘCEJ >