fbpx
logo
Szukaj
open close

Guacamole z selerem naciowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0027fa14-ea6f-4b0a-84b6-d599e36ba31a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Guacamole z selerem naciowym

Przygotowanie

  • Awokado głęboko nacinamy wzdłuż (do pestki), połówki obracamy w przeciwnych kierunkach i rozdzielamy, po czym wyrzucamy pestkę
  • Miąższ z awokado wydrążamy, wkładamy do miski i skrapiamy sokiem, aby nie ściemniał
  • Następnie rozgniatamy miąższ widelcem na jednolitą masę
  • Dodajemy pastę oraz sól i dokładnie mieszamy
  • Seler cienko obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki
  • Następnie dodajemy seler do masy z awokado i mieszamy
  • Przed podaniem wkładamy guacamole do lodówki

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z awokado lub selerem naciowym.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (280 g)
  • Seler naciowy (50 g)
  • Sok z limonki (bio) (24 g)
  • Pasta paprykowa ostra (2.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Awokado nadziewane fetą

Awokado głęboko nacinamy wzdłuż (do pestki), połówki obracamy w przeciwnych kierunkach i rozdzielamy, po czym wyrzucamy pestkę Miąższ z awokado (…)

WIĘCEJ >

Seler naciowy nadziewany serem

Ser wkładamy do miski, grubo siekamy i rozgniatamy widelcem Stopniowo dodając śmietanę – mieszamy Dodajemy przyprawy i ponownie mieszamy Miskę (…)

WIĘCEJ >

Surówka z selera naciowego i jabłka

Jabłko obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do miski, po czym skrapiamy sokiem z cytryny Marchewkę obieramy i ścieramy na (…)

WIĘCEJ >

Jajka i awokado

Nagrzewamy piekarnik do temp. 220 st. C Łyżką wydrążamy połówkę awokado do momentu aż otwór będzie mniej więcej dwa razy (…)

WIĘCEJ >

Zielone smoothie na trawienie

Wszystkie składniki miksujemy na gładko

WIĘCEJ >