fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz z ryżem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3fb9437e-43e5-410d-b8ef-fc19cf8620d3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz z ryżem

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż nie będzie surowe)
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem oraz przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Grzyby oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Do garnka wlewamy wodę, dodajemy grzyby, pomidorki, kukurydzę, całość dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem przez ok. 45 minut (na małym ogniu)
  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Na talerze nakładamy ryż, a na wierzch gulasz i całość posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych gulaszy.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (500 g)
  • Pomidor koktajlowy (440 g)
  • Pieczarka (świeża) (250 g)
  • Woda (250 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Ryż basmati (100 g)
  • Kukurydza – kolba (85 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Oregano suszone (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gulasz drobiowy ze szpinakiem i pomidorami

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Szpinak siekamy (nie za drobno) Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Gulasz w pomidorach i z kapustą

Rozgrzewamy patelnię lub garnek smalcem Mięso kroimy w dużą kostkę i podduszamy na patelni razem z cebulą pokrojoną na drobno (…)

WIĘCEJ >

Mocno rozgrzewający gulasz jagnięcy

Mięso płuczemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy łyżeczką soli himalajskiej. W garnku z grubym (…)

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy z boczniakami

Boczniaki pokroić na kawałki, jak są małe grzybki to na pół, jak są większe to na 4-6 części Mięso pokroić (…)

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy na placku ziemniaczanym

Gulasz:         Mięso pokroić w kostkę około 2 cm Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew, paprykę, pietruszkę obrać i (…)

WIĘCEJ >