fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbcdbde4f-b7f4-440d-be78-fc709e101437
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz z warzywami

Przygotowanie

  • Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części
  • Brokuł dzielimy na różyczki
  • Fasolkę oraz brokuł gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez ok. 5-7 minut, a następnie odcedzamy
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Por kroimy w półksiężyce
  • Paprykę kroimy w większą kostkę (lub paski)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy paprykę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż nie będzie surowe)
  • Dodajemy fasolkę, brokuł oraz przyprawy i całość dusimy przez ok. 10 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy sezamem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych gulaszów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina łopatka (300 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (100 g)
  • Brokuł (80 g)
  • Por (70 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sezam biały (10 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kasza gryczana z cukinią

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cukinię kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Dodajemy kaszę oraz przyprawy, mieszamy i smażymy przez ok. 2-3…

WIĘCEJ >

Kurczak zawijany w boczku z warzywami na puree z batatów

Włączamy piekarnik na 170 stopni Kurczaka posolić i popieprzyć Na desce rozkładamy 3 plastry boczku jeden lekko zachodzący na drugi Plastry warzyw kroimy w słupki o grubości 1 cm Na boczku kładziemy pokrojone warzywa Na…

WIĘCEJ >

Świąteczny tort marchewkowy

Mąkę z migdałów ziemnych przesiewamy przez sitko do miski. Dodajemy skrobię (z tapioki lub maranty), sodę oczyszczoną i wszystkie przyprawy – cynamon, skórę z pomarańczy, wanilię, goździki, kwiat muszkatołowy. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Do rondla…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym z owocami, z orzechami włoskimi i z miętą

Kaszę gryczaną gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy owoce, posypujemy listkami mięty i posiekanymi orzechami włoskimi Podajemy

WIĘCEJ >