fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbcdbde4f-b7f4-440d-be78-fc709e101437
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz z warzywami

Przygotowanie

  • Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części
  • Brokuł dzielimy na różyczki
  • Fasolkę oraz brokuł gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez ok. 5-7 minut, a następnie odcedzamy
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Por kroimy w półksiężyce
  • Paprykę kroimy w większą kostkę (lub paski)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy paprykę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż nie będzie surowe)
  • Dodajemy fasolkę, brokuł oraz przyprawy i całość dusimy przez ok. 10 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy sezamem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych gulaszów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina łopatka (300 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (100 g)
  • Brokuł (80 g)
  • Por (70 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sezam biały (10 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl tropikalny z lodami

Mango obieramy i kroimy na kawałki (pestkę usuwamy) Banany obieramy i kroimy na kawałki Owoce wkładamy do naczynia płaskiego, a następnie do zamrażarki na ok. 30 minut (aby się dobrze schłodziły, lecz nie zamroziły) Do…

WIĘCEJ >

Praliny daktylowe

Czekoladę łamiemy na kawałki Wrzucamy do czystego suchego garnka Dolewamy mleka kokosowego Rozpuszczamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, ma się tylko rozpuścić, nie może się zagotować Wrzucamy daktyle Widelcem obracamy, żeby równo obtoczyły…

WIĘCEJ >

Leczo AIP

Cukinię obieramy, kroimy wzdłuż i później na grube plastry. Cebulę kroimy w dużą kostkę. W głębokim rondlu rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Smażymy 3-5 minut. Dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy kolejne…

WIĘCEJ >

Kiełbasa z fasolą po chłopsku

Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Kiełbasy nakłuwamy z każdej strony widelcem, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 5-10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę Następnie przenosimy kiełbasy na talerz, a z patelni…

WIĘCEJ >