Hiszpański chłodnik Ajo Blanco
Hiszpański chłodnik Ajo Blanco
Przygotowanie
- Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc)
- Migdały z wodą przekładamy do blendera
- Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę
- Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy
- Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
- Przelewamy do miseczek
- Winogrona kroimy na połówki, usuwamy pestki nożykiem i wrzucamy po kilka przekrojonoych kulek na każdą porcję
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Woda (500 ml)
- Migdał (200 g)
- Winogrono białe (200 g)
- Ziemniak (150 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (125 ml)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
- Czosnek (świeży) (10 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Bananowe kasztanki
Wszystkie składniki blendujemy. Przelewamy do foremek i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
WIĘCEJ >Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską
Połówki papryki pokroić każdą na 3 części Cukinię pokroić w krążki Cebulę obrać i pokroić w krążki Cykorię przekroić na pół Rozgrzewamy patelnię grillową i roztapiamy na niej łyżkę tłuszczu Kładziemy połowę warzyw, lekko solimy…
WIĘCEJ >Kokosowy dorsz
Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem Do jajka dodajemy wiórki, przyprawy i mieszamy Masę odstawiamy na około 10 minut Na patelni rozgrzewamy masło Obtaczamy filet z dorsza w panierce i układamy na patelni Smażymy…
WIĘCEJ >