fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc5497998-f88b-4443-b552-c30f5f1a4902

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

Przygotowanie

  • Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc)
  • Migdały z wodą przekładamy do blendera
  • Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę
  • Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
  • Przelewamy do miseczek
  • Winogrona kroimy na połówki, usuwamy pestki nożykiem i wrzucamy po kilka przekrojonoych kulek na każdą porcję 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g obranych migdałów
  • 2 ugotowane ziemniaki (150 g)
  • 0,5 l zimnej wody
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek extra virgin (125 ml)
  • 2 ząbki obranego czosnku (10 g)
  • 2 stołowe łyżki octu jabłkowego (12 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 200 g winogrona

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Lodówka, Miska
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa z sosem vinaigrette z awokado

Składniki na sałatkę kroimy w drobną kostkę – marchew, pietruszkę, seler, jabłko, ogórka kiszonego, rzodkiewki, kalarepę i 1/2 awokado. Robimy sos vinaigrette. Blendujemy oliwę, 1/2 awokado, wodę, sok z cytryny, ocet jabłkowy i sól. Zblendowanym…

WIĘCEJ >

Jaja poszetowe na puree z dyni

Jajka poszetowe: Zagotować litr wody Wlać 50 ml octu i sól Zamieszać łyżką wrzątek Na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka Gotować 3 -5 min Wyjąć łyżką cedzakową na talerz Puree z dyni: Z…

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa (wegetariańska)

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy bulionem jarskim i gotujemy 5 minut

WIĘCEJ >

Sałata z boczniakami

Por przekroić wzdłuż na pół Wypłukać każdy liść pod bieżącą wodą żeby piasku nie było Pokroić w paseczki Czosnek obrać i pokroić, jak kto umie Boczniaki pokroić na połówki lub jak są duże na ćwiartki…

WIĘCEJ >