fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc5497998-f88b-4443-b552-c30f5f1a4902
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

Przygotowanie

  • Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc)
  • Migdały z wodą przekładamy do blendera
  • Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę
  • Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
  • Przelewamy do miseczek
  • Winogrona kroimy na połówki, usuwamy pestki nożykiem i wrzucamy po kilka przekrojonoych kulek na każdą porcję 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (500 ml)
  • Migdał (200 g)
  • Winogrono białe (200 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (125 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z kalafiora i batatu

Bataty obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Szynkę kroimy…

WIĘCEJ >

Roladki z cukinii faszerowane wędzonym łososiem i twarożkiem słonecznikowym na marynowanych burakach z sosem z granatów

Twarożek Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3-4 min na…

WIĘCEJ >

Koktajl z natką pietruszki i ogórkiem

Myjemy natkę pietruszki, ogórka i jabłko Obieramy banana Umieszczamy wszystkie składniki do blendera i dolewamy szklankę wody Wszystko razem blendujemy

WIĘCEJ >

Wolnowarzona karkówka

Karkówkę obtaczamy w przyprawach oraz oliwie i układamy w misie wolnowaru.  Warzywa obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach Na wierzch układamy krojone warzywa i podlewamy wodą (ok. szklanki). Wolnowarzymy co najmniej 6 h…

WIĘCEJ >