fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc5497998-f88b-4443-b552-c30f5f1a4902
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

Przygotowanie

  • Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc)
  • Migdały z wodą przekładamy do blendera
  • Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę
  • Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
  • Przelewamy do miseczek
  • Winogrona kroimy na połówki, usuwamy pestki nożykiem i wrzucamy po kilka przekrojonoych kulek na każdą porcję 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g obranych migdałów
  • 2 ugotowane ziemniaki (150 g)
  • 0,5 l zimnej wody
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek extra virgin (125 ml)
  • 2 ząbki obranego czosnku (10 g)
  • 2 stołowe łyżki octu jabłkowego (12 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 200 g winogrona

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Lodówka, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szpinakowa bez jaja (wegańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Kotlety siekane z sarny z warzywami duszonymi z rozmarynem

Kotlety: Mięso mielimy, w maszynce na standardowym sitku lub siekamy tasakiem Mieszamy ręką i formujemy okrągły lub owalny kotlet Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3-4 min z każdej…

WIĘCEJ >

Szparagi duszone z pieczarkami

Szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min, wyjąć na sito Pieczarki pokroić w cząstki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić cebulę…

WIĘCEJ >

Truskawki przekładane czekoladowym musem

Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut. Awokado obieramy ze skórki. Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce)…

WIĘCEJ >