logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-81

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-81

Przygotowanie

  • Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc)
  • Migdały z wodą przekładamy do blendera
  • Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę
  • Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
  • Przelewamy do miseczek
  • Winogrona kroimy na połówki, usuwamy pestki nożykiem i wrzucamy po kilka przekrojonoych kulek na każdą porcję 

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g obranych migdałów
  • 150 g ugotowanych ziemniaków
  • 500 ml zimnej wody
  • 125 ml oliwy z oliwek
  • 2 ząbki obranego czosnku
  • 2 stołowe łyżki octu jabłkowego
  • sól, pieprz do smaku
  • 200 g winogrona

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Lodówka, Miska
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Zupa kalafiorowo – brokułowa

Rosół rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 (…)

WIĘCEJ >

Pudding chia

Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego. Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki (…)

WIĘCEJ >

Kurczak faszerowany sarną pieczony z gruszkami z grillowaną kalarepą

Włączamy piekarnik na 180 stopni Gruszkę kroimy na pół, połowę obieramy, kroimy w drobną kostkę Sarninę, razem z obranym czosnkiem (…)

WIĘCEJ >

Szparagi z łososiem na sałacie

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki Szparagi kroimy na 4 części Z plastrów cebuli robimy krążki Wszystkie składniki (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl