fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jabłkowe szczęki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5dc22e41-2746-4534-9aa0-5074f93eada3-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jabłkowe szczęki

Przygotowanie

  • Przygotowujemy zęby – migdały kroimy na 4-6 pionowych kawałków.
  • Jabłko kroimy na ćwiartki, a następnie wykrawamy z nich po kolejnej cząstce.
  • Do środka szczęki nakładamy dżem, a następnie w krawędzie jabłka wciskamy migdałowe zęby.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (świeże) (180 g)
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony (42 g)
  • Migdał (30 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Udka drobiowe gotowane

Udka myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, tak, aby wywar delikatnie bulgotał Mięso gotujemy minimum 2-3 godziny Po tym czasie wyciągamy mięso z wody i oddzielamy od…

WIĘCEJ >

Cykoria pieczona w miodzie z serem pleśniowym

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Przekrawamy cykorię wzdłuż na pół Kładziemy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym przecięciem do góry Na każdą połówkę dajemy łyżeczkę miodu Ser kroimy/kruszymy i nakładamy na cykorię Wkładamy do piekarnika i…

WIĘCEJ >

Gryczanka z nasionami

Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy cynamon i siemię lniane Gotujemy przez 3 minuty, cały czas mieszając Zestawiamy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka Przelewamy…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z boczniakami (z wywarem kostnym)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >