fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jabłkowe szczęki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5dc22e41-2746-4534-9aa0-5074f93eada3-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jabłkowe szczęki

Przygotowanie

  • Przygotowujemy zęby – migdały kroimy na 4-6 pionowych kawałków.
  • Jabłko kroimy na ćwiartki, a następnie wykrawamy z nich po kolejnej cząstce.
  • Do środka szczęki nakładamy dżem, a następnie w krawędzie jabłka wciskamy migdałowe zęby.

Rady dietetyka

W sezonie letnim zamiast dżemu najlepiej jest użyć świeżych owoców rozgniecionych do konsystencji papki (ewentualnie gotowanych do zgęstnienia, ale bez dodatku cukru). Można również przygotować taki dżem z mrożonych owoców.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 duże jabłko (180 g)
  • 4 łyżeczki niskosłodzonego czerwonego dżemu np. truskawkowy, malinowy, wiśniowy (40 g)
  • 1 garść migdałów bez skórki (30 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kefir jogurtowy

Mleko wlewamy do garnuszka Mleko podgrzać żeby miało temp. około 40 stopni, czyli delikatnie cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód i dokładnie mieszamy Dodajemy kryształki kefiru Przykrywamy garnek pokrywką i odkładamy gdzieś w kuchni żeby…

WIĘCEJ >

Zupa koktajlowa

Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pomidorki i pieczemy przez 15 minut. Podgrzewamy bulion i wkładamy do niego podpieczone pomidory i przyprawy. Całość blendujemy i gotujemy jeszcze przez…

WIĘCEJ >

Kaczka z wolnowaru z modrą kapustą

Kaczka: Kaczkę kładziemy w wolnowarze Solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem  Ręką wcieramy przyprawy w mięso Cebulę obieramy, kroimy w plastry Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w plastry Cebulę i gruszkę kładziemy…

WIĘCEJ >

Papaja

Papaję umyć, przekroić na pół Wydrążyć pestki i obrać Pokroić na mniejsze kawałki

WIĘCEJ >