fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jabłkowe szczęki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5dc22e41-2746-4534-9aa0-5074f93eada3-1

Jabłkowe szczęki

Przygotowanie

  • Przygotowujemy zęby – migdały kroimy na 4-6 pionowych kawałków.
  • Jabłko kroimy na ćwiartki, a następnie wykrawamy z nich po kolejnej cząstce.
  • Do środka szczęki nakładamy dżem, a następnie w krawędzie jabłka wciskamy migdałowe zęby.

Rady dietetyka

W sezonie letnim zamiast dżemu najlepiej jest użyć świeżych owoców rozgniecionych do konsystencji papki (ewentualnie gotowanych do zgęstnienia, ale bez dodatku cukru). Można również przygotować taki dżem z mrożonych owoców.

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 duże jabłko (180 g)
  • 4 łyżeczki niskosłodzonego czerwonego dżemu np. truskawkowy, malinowy, wiśniowy (40 g)
  • 1 garść migdałów bez skórki (30 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryżanka Raffaello

Ryż gotujemy w większej ilości wody niż standardowo przez ok. 15 minut. Do gotującego się ryżu wsypujemy erytrol i wiórki kokosowe. Jeszcze chwilę gotujemy (najlepiej zeby wiórki i ryż pochłonęły większość wody) Całość przelewam do…

WIĘCEJ >

Sałatka z szynką z sarny z grzankami ze smalcu i sosem anchois

Sałatka: Szynkę z sarny kroimy w plastry lub kostkę Sałatę rwiemy w palcach Awokado obieramy i kroimy w plastry Ogórka kroimy w plastry lub „w zapałkę” Pomidora kroimy w cząstki, lub koktajlowe kroimy na połówki…

WIĘCEJ >

Omlet ze szparagami

Szparagi Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Szparagi kroimy na 4 części Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy szparagi, lekko solimy i pieprzymy Podsmażamy 3 min Omlet Jajka wybić na…

WIĘCEJ >

Kotlety siekane z sarny z warzywami duszonymi z rozmarynem

Kotlety: Mięso mielimy, w maszynce na standardowym sitku lub siekamy tasakiem Mieszamy ręką i formujemy okrągły lub owalny kotlet Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3-4 min z każdej…

WIĘCEJ >