fbpx
logo
Szukaj
open close

Jajecznica, parówki i boczek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1f65b2fe-f2c0-438a-99b9-4f616d67455b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jajecznica, parówki i boczek

Przygotowanie

  • Parówki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i smażymy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji
  • Rozgrzewamy osobną patelnię
  • Kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 3-4 minuty (aż staną się chrupkie)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Parówka wieprzowa (150 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (45 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia, Patelnia - mała

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Grzanki z jajecznicą i pieczonymi pomidorkami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy kromki chleba oraz pomidorki i (…)

WIĘCEJ >

Frankfurterki, parówki, ser

Parówki i frankfurterki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Ser kroimy na kawałki Na talerzu układamy wszystkie składniki

WIĘCEJ >

Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Parówki wkładamy do wrzącej wody, minimalizujemy płomień, parzymy 5 minut. Por przekrawamy wzdłuż, płuczemy pod bieżąca wodą, kroimy w cienkie półksiężyce (…)

WIĘCEJ >

Jajecznika ze szparagami

Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i pokroić na 1-2 cm kawałki. W małym garnku zagotować lekko osoloną wodę i wrzucić (…)

WIĘCEJ >

Jajecznica po hindusku

Cebulę kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na maśle do momentu, aż się zeszkli i zacznie robić się złota. Następnie (…)

WIĘCEJ >