fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajecznica, parówki i boczek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1f65b2fe-f2c0-438a-99b9-4f616d67455b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jajecznica, parówki i boczek

Przygotowanie

  • Parówki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i smażymy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji
  • Rozgrzewamy osobną patelnię
  • Kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 3-4 minuty (aż staną się chrupkie)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Parówka wieprzowa (150 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (45 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia, Patelnia - mała

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Włoski omlet z kurczakiem

Pomidory kroimy na kawałki i przenosimy do miski Zieleninę oraz oliwki drobno siekamy i przenosimy do miski z pomidorami Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do osobnej miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C…

WIĘCEJ >

Kulki z kaszy kukurydzianej w sosie pomidorowym

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Do garnka wlewamy pomidory, dodajemy przecier oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut Oliwki siekamy na kawałki Ser rozgniatamy Do miski wrzucamy kaszę, oliwki oraz ser i…

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana sarną

Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Następnie dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Z papryki odcinamy czapeczkę, czyli plaster…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – sówka i rakieta z serem

Sówka Z kanapki wycinamy kawałki na kształt sówki Ogórka kroimy na kawałki, wycinamy plastry na oczy i małe kulki na listki Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na nos i pazury Wszystkie składniki układamy…

WIĘCEJ >