fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapka dziecięca – piesek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce518bc2e-8619-4e34-ae66-7a5c133f0689
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kanapka dziecięca – piesek

Przygotowanie

  • Z chleba wycinamy kawałki na kształt pieska
  • Z pomidora odkrawamy mały plaster
  • Z rzodkiewki odkrawamy plaster
  • Oliwkę zieloną kroimy w plastry i pół plastry
  • Z oliwki czarnej odkrawamy plaster na kształt nosa i małe kółka na kształt oczek
  • Ogórka kroimy w pół plastry i wycinamy kawałek na kształt ogonka
  • Z papryki żółtej odkrawamy gruby plaster
  • Paprykę czerwoną kroimy w cienkie paski na kształt nóżek
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt pieska, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb żytni na zakwasie (70 g)
  • Papryka żółta (10 g)
  • Ogórek długi (6 g)
  • Ser twarogowy krowi (5 g)
  • Pomidor (3 g)
  • Rzodkiewka (3 g)
  • Oliwki zielone (3 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Papryka czerwona (3 g)
  • Kukurydza – kolba (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Krewetki tygrysie z granatem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę…

WIĘCEJ >

Stek z rostbefu z cukinią

Mięso nacieramy przyprawami i odkładamy na ok. 1 godz. (tak aby nabrało temp. pokojowej) Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec) Kładziemy mięso i smażymy…

WIĘCEJ >

Zupa z porów i pasternaku z curry

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pasternaki obieramy i kroimy 2/3 ilości w plastry, a 1/3 ilości „kroimy” obieraczką na papier Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut…

WIĘCEJ >

Meksykańska sałatka z kurczaka

Pierś z kurczaka gotujemy ok. 20-30 minut, a następnie po wystudzeniu kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. W miseczce przygotowujemy sos, łącząc: majonez, sok z cytryny, chilli, kmin, sól…

WIĘCEJ >