Kanapka dziecięca – piesek
Kanapka dziecięca – piesek
Przygotowanie
- Z chleba wycinamy kawałki na kształt pieska
- Z pomidora odkrawamy mały plaster
- Z rzodkiewki odkrawamy plaster
- Oliwkę zieloną kroimy w plastry i pół plastry
- Z oliwki czarnej odkrawamy plaster na kształt nosa i małe kółka na kształt oczek
- Ogórka kroimy w pół plastry i wycinamy kawałek na kształt ogonka
- Z papryki żółtej odkrawamy gruby plaster
- Paprykę czerwoną kroimy w cienkie paski na kształt nóżek
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt pieska, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Chleb żytni na zakwasie (70 g)
- Papryka żółta (10 g)
- Ogórek długi (6 g)
- Ser twarogowy krowi (5 g)
- Pomidor (3 g)
- Rzodkiewka (3 g)
- Oliwki zielone (3 g)
- Oliwki czarne (3 g)
- Papryka czerwona (3 g)
- Kukurydza z puszki (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Purée ziemniaczane z groszkiem
Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut Do ziemniaków dodajemy groszek i gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut (do miękkości) Warzywa odcedzamy, przenosimy z powrotem do garnka…
WIĘCEJ >Chrupiąca pizza z pieczarkami
Do miski wsypujemy cukier oraz drożdże i mieszamy Do osobnej miski wybijamy jajo, dolewamy ciepłą wodę i dokładnie mieszamy Jajo z wodą przelewamy do miski z drożdżami i szybko mieszamy, a następnie przykrywamy ściereczką i…
WIĘCEJ >Mini serniczki z nerkowców na kokosowym spodzie z czekoladą
Spód: Daktyle zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 10 min Miksujemy blenderem Mieszamy z wiórkami i tłuszczem Powinna nam wyjść taka klejąca masa Moczymy dłoń w wodzie (ciasto się nie będzie kleić) Nakładamy ciasto do foremek Foremki…
WIĘCEJ >Makaron z dynią, fetą i pesto
Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dynię obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do naczynia żaroodpornego Następnie skrapiamy dynię tłuszczem (3/4 ilości) i wkładamy do…
WIĘCEJ >