fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – piesek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce518bc2e-8619-4e34-ae66-7a5c133f0689
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – piesek

Przygotowanie

  • Z chleba wycinamy kawałki na kształt pieska
  • Z pomidora odkrawamy mały plaster
  • Z rzodkiewki odkrawamy plaster
  • Oliwkę zieloną kroimy w plastry i pół plastry
  • Z oliwki czarnej odkrawamy plaster na kształt nosa i małe kółka na kształt oczek
  • Ogórka kroimy w pół plastry i wycinamy kawałek na kształt ogonka
  • Z papryki żółtej odkrawamy gruby plaster
  • Paprykę czerwoną kroimy w cienkie paski na kształt nóżek
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt pieska, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb żytni na zakwasie (70 g)
  • Papryka żółta (10 g)
  • Ogórek długi (6 g)
  • Ser twarogowy krowi (5 g)
  • Pomidor (3 g)
  • Rzodkiewka (3 g)
  • Oliwki zielone (3 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Papryka czerwona (3 g)
  • Kukurydza z puszki (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Słoneczna sałatka sardynkowa

Cytrynę sparzamy i na tarce ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok do miski. Do tej samej miski wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę marchew, pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, posiekane oliwki, sardynki w całości. Na talerz wykładamy sałatę,…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowa

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Dynię obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy dynię i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Warzywa oprószamy mąką…

WIĘCEJ >

Szparagowa carbonara

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną, spiromat – uzyskujemy spaghetti Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy boczek, cebulę i czosnek, podsmażamy 2 min Dodajemy…

WIĘCEJ >

Tarta z ryżem i pomidorami

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Oliwki kroimy w plasterki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę do tarty skrapiamy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia Pomidory kroimy na pół, kładziemy na…

WIĘCEJ >