fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – świnka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cac48bb03-a674-4f7a-8a1d-600aa87fed00
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapka dziecięca – świnka

Przygotowanie

  • Bułkę kroimy na pół i smarujemy pasztetem
  • Z szynki wycinamy kawałki na kształt uszów i nosa
  • Oliwki kroimy w plastry i paski
  • Z papryki wycinamy kawałki na kształt kokardy
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt świnki (tak jak na załączonym obrazku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bułka pszenna (80 g)
  • Groszek zielony (50 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (40 g)
  • Pasztet drobiowy (25 g)
  • Papryka czerwona (20 g)
  • Oliwki czarne (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak po teksańsku z chili

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Chili i zieleninę drobno siekamy Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wlewamy pomidory, ocet i tłuszcz, dodajemy chili, cebulę, czosnek oraz zieleninę i dokładnie blendujemy Do…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – ośmiornica

Pomidorki i oliwkę kroimy w plastry Parówkę kroimy krótkie, podłużne plastry Z mozzarelli wycinamy kółka Z marchewki odcinamy cienki pasek (na uśmiech) Pieczywo kroimy na pół i smarujemy obie połówki tłuszczem Na talerzu rozkładamy sałatę,…

WIĘCEJ >

Potrawka bakłażanowo- marchewkowa

Rozgrzewamy masło na patelni. Podsmażamy pokrojone w paski mięso. W tym czasie obieramy marchewkę i bakłażana.  Warzywa kroimy na drobne kawałki. Dorzucamy je na patelnię. Doprawiamy solą. Po około 10 minutach danie jest gotowe.

WIĘCEJ >

Pyszne precelki

Do miski wsypujemy cukier i drożdże, dolewamy ciepłą wodę (1/3 ilości) i dokładnie mieszamy, po czym przykrywamy miskę i odstawiamy na ok. 10 minut (aż pojawi się piana) Do osobnej miski wsypujemy mąkę i sól…

WIĘCEJ >