Kanapka dziecięca – świnka
Kanapka dziecięca – świnka
Przygotowanie
- Bułkę kroimy na pół i smarujemy pasztetem
- Z szynki wycinamy kawałki na kształt uszów i nosa
- Oliwki kroimy w plastry i paski
- Z papryki wycinamy kawałki na kształt kokardy
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt świnki (tak jak na załączonym obrazku)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Bułka pszenna (80 g)
- Groszek zielony (50 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (40 g)
- Pasztet drobiowy (25 g)
- Papryka czerwona (20 g)
- Oliwki czarne (6 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kurczak po teksańsku z chili
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Chili i zieleninę drobno siekamy Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wlewamy pomidory, ocet i tłuszcz, dodajemy chili, cebulę, czosnek oraz zieleninę i dokładnie blendujemy Do…
WIĘCEJ >Kanapka dziecięca – ośmiornica
Pomidorki i oliwkę kroimy w plastry Parówkę kroimy krótkie, podłużne plastry Z mozzarelli wycinamy kółka Z marchewki odcinamy cienki pasek (na uśmiech) Pieczywo kroimy na pół i smarujemy obie połówki tłuszczem Na talerzu rozkładamy sałatę,…
WIĘCEJ >Potrawka bakłażanowo- marchewkowa
Rozgrzewamy masło na patelni. Podsmażamy pokrojone w paski mięso. W tym czasie obieramy marchewkę i bakłażana. Warzywa kroimy na drobne kawałki. Dorzucamy je na patelnię. Doprawiamy solą. Po około 10 minutach danie jest gotowe.
WIĘCEJ >Pyszne precelki
Do miski wsypujemy cukier i drożdże, dolewamy ciepłą wodę (1/3 ilości) i dokładnie mieszamy, po czym przykrywamy miskę i odstawiamy na ok. 10 minut (aż pojawi się piana) Do osobnej miski wsypujemy mąkę i sól…
WIĘCEJ >