fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapka dziecięca – świnka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cac48bb03-a674-4f7a-8a1d-600aa87fed00
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kanapka dziecięca – świnka

Przygotowanie

  • Bułkę kroimy na pół i smarujemy pasztetem
  • Z szynki wycinamy kawałki na kształt uszów i nosa
  • Oliwki kroimy w plastry i paski
  • Z papryki wycinamy kawałki na kształt kokardy
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt świnki (tak jak na załączonym obrazku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bułka pszenna (80 g)
  • Groszek zielony (50 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (40 g)
  • Pasztet drobiowy (25 g)
  • Papryka czerwona (20 g)
  • Oliwki czarne (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kanapka dziecięca – ptaszek z warzywami i pestkami z ogórkową palmą

Ptaszek z warzywami i pestkami Z kromki chleba wycinamy okrąg Z rzodkiewki wycinamy krótkie paseczki Ogórka kroimy w plastry i wydrążamy środki tworząc oczy Marchew kroimy na kawałki tworząc nos i nóżki Truskawkę kroimy na…

WIĘCEJ >

Nadziewany bakłażan

Paprykę kroimy w paski Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana kroimy w plastry (z jednej sztuki bakłażana powinno wyjść 8 plastrów) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Deser morelowo-migdałowy

Herbatniki kroimy w kostkę Płatki migdałowe prażymy na patelni przez ok. 2-4 minuty Owoce odsączamy z syropu (syrop zostawiamy) Do miski wlewamy jogurt i śmietanę, dodajemy ekstrakt waniliowy oraz cukier puder i całość dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowa

Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C Dynię obieramy i kroimy w kostkę, skraplamy oliwą, wrzucamy do naczynia żaroodpornego, solimy Wlewamy do dyni 1 szklankę bulionu Pieczemy około 90 minut Po tym czasie przekładamy dynię do…

WIĘCEJ >