Kefir jogurtowy
Kefir jogurtowy
Przygotowanie
- Mleko wlewamy do garnuszka
- Mleko podgrzać żeby miało temp. około 40 stopni, czyli delikatnie cieplejsze niż nasza dłoń
- Dodajemy miód i dokładnie mieszamy
- Dodajemy kryształki kefiru
- Przykrywamy garnek pokrywką i odkładamy gdzieś w kuchni żeby nie przeszkadzał
- Na drugi dzień można pić
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić pod kątem swojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji zawartych w piktogramach.
Uwagi
Kefir można spożyć w postaci koktajlu z ulubionymi owocami.
Autor
Lista składników
- 1 litr mleka kokosowego
- 3 łyżki kryształków kefiru wodnego
- 1 łyżka miodu (25 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Wołowina na zielono
W małym garnku rozgrzewamy masło Cukinię kroimy w kostkę Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy mięso, potem dodajemy cukinię i przyprawy Danie podlewamy odrobiną wody i mlekiem kokosowym. Całość dusimy jeszcze około 20 minut, co jakiś czas…
WIĘCEJ >Kotlety siekane z sarny z warzywami duszonymi z rozmarynem
Kotlety: Mięso mielimy, w maszynce na standardowym sitku lub siekamy tasakiem Mieszamy ręką i formujemy okrągły lub owalny kotlet Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3-4 min z każdej…
WIĘCEJ >Dorsz w sosie kawowym z sałatką i ryżem
Gotujemy ryż we wrzącej osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Do małego garnka/rondelka Wlewamy mleko kokosowe Dodajemy kawę Lekko solimy i pieprzymy Wkładamy dorsza Przykrywamy pokrywką Gotujemy 5 minut Podnosimy pokrywkę i obracamy…
WIĘCEJ >Mocno rozgrzewający gulasz jagnięcy
Mięso płuczemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy łyżeczką soli himalajskiej. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej kokosowy. W międzyczasie kroimy drobno czosnek, a cebulę w piórka. Na dosyć…
WIĘCEJ >