fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kefir jogurtowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3d4a0511-dda3-4c34-9c6f-3a35eb2c8584-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kefir jogurtowy

Przygotowanie

  • Mleko wlewamy do garnuszka
  • Mleko podgrzać żeby miało temp. około 40 stopni, czyli delikatnie cieplejsze niż nasza dłoń
  • Dodajemy miód i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy kryształki kefiru
  • Przykrywamy garnek pokrywką i odkładamy gdzieś w kuchni żeby nie przeszkadzał
  • Na drugi dzień można pić 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić pod kątem swojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji zawartych w piktogramach.

Uwagi

Kefir można spożyć w postaci koktajlu z ulubionymi owocami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 litr mleka kokosowego
  • 3 łyżki kryształków kefiru wodnego
  • 1 łyżka miodu (25 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wołowina na zielono

W małym garnku rozgrzewamy masło Cukinię kroimy w kostkę Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy mięso, potem dodajemy cukinię i przyprawy Danie podlewamy odrobiną wody i mlekiem kokosowym.  Całość dusimy jeszcze około 20 minut, co jakiś czas…

WIĘCEJ >

Kotlety siekane z sarny z warzywami duszonymi z rozmarynem

Kotlety: Mięso mielimy, w maszynce na standardowym sitku lub siekamy tasakiem Mieszamy ręką i formujemy okrągły lub owalny kotlet Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3-4 min z każdej…

WIĘCEJ >

Dorsz w sosie kawowym z sałatką i ryżem

Gotujemy ryż we wrzącej osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Do małego garnka/rondelka Wlewamy mleko kokosowe Dodajemy kawę Lekko solimy i pieprzymy Wkładamy dorsza Przykrywamy pokrywką Gotujemy 5 minut Podnosimy pokrywkę i obracamy…

WIĘCEJ >

Mocno rozgrzewający gulasz jagnięcy

Mięso płuczemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy łyżeczką soli himalajskiej. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej kokosowy. W międzyczasie kroimy drobno czosnek, a cebulę w piórka. Na dosyć…

WIĘCEJ >