fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kefir jogurtowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3d4a0511-dda3-4c34-9c6f-3a35eb2c8584-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kefir jogurtowy

Przygotowanie

  • Mleko wlewamy do garnuszka
  • Mleko podgrzać żeby miało temp. około 40 stopni, czyli delikatnie cieplejsze niż nasza dłoń
  • Dodajemy miód i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy kryształki kefiru
  • Przykrywamy garnek pokrywką i odkładamy gdzieś w kuchni żeby nie przeszkadzał
  • Na drugi dzień można pić 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić pod kątem swojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji zawartych w piktogramach.

Uwagi

Kefir można spożyć w postaci koktajlu z ulubionymi owocami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 litr mleka kokosowego
  • 3 łyżki kryształków kefiru wodnego
  • 1 łyżka miodu (25 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka Cezar

Dopraw kurczaka ulubionymi przyprawami, a następnie usmaż na patelni grillowej Wymieszaj majonez z olejami, dodaj świeżo wyciśnięty czosnek oraz posiekaną bazylię Sałatę lodową wymieszaj z sosem i z pozostałymi składnikami Podaj na talerzu z pomidorkami…

WIĘCEJ >

Hummus klasyczny (biały)

Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 godziny na małym) Ugotowaną ciecierzycę przesypujemy do szklanej miski Wodę odlewam do innego naczynia Sezam,…

WIĘCEJ >

Kolorowy gulasz z batatami i fasolką

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Ziemniaki, marchewkę, paprykę, cukinię, seler naciowy i pomidory kroimy w średniej wielkości kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulkę i czosnek. Następnie dodajemy ziemniaki, marchew, paprykę, cukinię i…

WIĘCEJ >

Omlet z wędzonym boczkiem

Jajka rozbić, wymieszać z wodą. Ubić trzepaczką. Dodać sól i pieprz. Na patelni rozgrzać smalec gęsi. Zmniejszyć ogień do minimum. Wlać masę jajeczną. Gdy wierzch będzie już ścięty, a spód dobrze wysmażony, przewróć ostrożnie omlet…

WIĘCEJ >