fbpx
logo
Szukaj
open close

Kobler jagodowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c47df466f-b1d9-4090-9e77-69b0cf248e3c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kobler jagodowy

Przygotowanie

Nadzienie jagodowe

  • W rondlu mieszamy mąkę z wodą, doprowadzamy do wrzenia i mieszamy do momentu, aż zgęstnieję
  • Dodajemy borówki, mieszamy i gotujemy do czasu, aż borówki będą gorące, a płyn gęsty
  • Zawartość rondla przelewamy do naczynia żaroodpornego

Ciasto na wierzch

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier oraz przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą, dodajemy proszek do pieczenia i całość dokładnie ubijamy do momentu, aż nie będzie w niej żadnych grudek (ciasto będzie rzadkie)
  • Masę wylewamy równomiernie na owoce i wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut
  • Kobler możemy podawać z gałką ulubionych lodów np. waniliowych

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów z jagodami lub borówkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

Nadzienie jagodowe

  • Borówka (560 g)
  • Woda (125 ml)
  • Mąka kukurydziana (24 g)

Ciasto na wierzch

  • Jajo kurze (204 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Masło (60 g)
  • Cukier trzcinowy (50 g)
  • Wanilia – laska (3 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Śmietana z borówkami

Do miski nakładamy śmietanę i posypujemy borówkami

WIĘCEJ >

Omlet z oliwkami

Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Dodajemy oliwki i mieszamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę jajeczną i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się jaj)

WIĘCEJ >

Dip z ciecierzycy z ziołami

Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą W garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wrzucamy ciecierzycę i gotujemy przez ok. 10 minut (do miękkości) Następnie ciecierzycę odcedzamy i odstawiamy do…

WIĘCEJ >

Pasta tapenade z czarnych oliwek

Oliwki i anchosi kroimy na kawałki, po czym przenosimy do blendera Zieleninę siekamy, dodajemy do blendera i miksujemy na pastę Cały czas blendując powoli dolewamy tłuszcz – tapenade powinno przypominać konsystencję gęstego sosu Pastę przenosimy…

WIĘCEJ >