Kokosowe ciasto pekanowe-klonowe
Kokosowe ciasto pekanowe-klonowe
Przygotowanie
- Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
- Do miski wlewamy tłuszcz i mleko, dodajemy cukier, przyprawy (sól) i syrop klonowy, wybijamy jaja i całość dokładnie miksujemy
- Mąkę przesiewamy przez sitko do osobnej miski, dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy
- Zawartość obu misek łączymy i ubijamy do momentu, aż nie będzie żadnych grudek
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
- Formę smarujemy tłuszczem
- Do formy wylewamy masę, posypujemy posiekanymi orzechami i wkładamy do piekarnika na ok. 35-40 minut
- Ciasto możemy podawać z dodatkiem ulubionej polewy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (612 g)
- Cukier trzcinowy (150 g)
- Mąka kokosowa (130 g)
- Mleko kokosowe (125 ml)
- Masło (120 g)
- Orzech pekan (80 g)
- Syrop klonowy (5 g)
- Proszek do pieczenia (4 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.