fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe ciasto pekanowe-klonowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c29e700fc-a2d7-4e79-a94f-82dd2b32f8ec
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe ciasto pekanowe-klonowe

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski wlewamy tłuszcz i mleko, dodajemy cukier, przyprawy (sól) i syrop klonowy, wybijamy jaja i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do osobnej miski, dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy
  • Zawartość obu misek łączymy i ubijamy do momentu, aż nie będzie żadnych grudek
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy wylewamy masę, posypujemy posiekanymi orzechami i wkładamy do piekarnika na ok. 35-40 minut
  • Ciasto możemy podawać z dodatkiem ulubionej polewy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (612 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Mąka kokosowa (130 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Masło (120 g)
  • Orzech pekan (80 g)
  • Syrop klonowy (5 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Budyń waniliowy z wiśniami

Wszystkie składniki (poza mlekiem) umieszczamy w rondlu, podgrzewamy i mieszamy Cały czas mieszając dolewamy mleko i podgrzewamy do momentu, aż wszystkie składniki się razem dokładnie rozpuszczą i powstanie jednolita konsystencja Gotowy budyń przelewamy do misek…

WIĘCEJ >

Batoniki owocowe

Migdały, siemię lniane i sezam mielimy, najlepiej w młynku do kawy. Miksujemy wszystko razem w melakserze, można spróbować blenderem, ale ostrożnie, gdyż może się spalić Zalewamy sokiem z cytryny Jeżeli masa nie będzie się kleiła…

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa babuni

Banany obieramy i kroimy w plasterki Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w plasterki Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy

WIĘCEJ >

Placek jabłkowy

Placek jabłkowy Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy jabłka w cienkie kawałki Do rondla wlewamy wodę (2/3 ilości), wrzucamy jabłka i gotujemy przez ok. 10 minut (do momentu, aż jabłka lekko zmiękną) na średnim…

WIĘCEJ >