fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe krakersy cebulowo-serowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4b5635d7-a3fa-4db0-80c2-3fc3daa60f33
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe krakersy cebulowo-serowe

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do miski dodajemy mąkę migdałową, tłuszcz i przyprawy (sól i cebulę), wybijamy jaja i całość dokładnie miksujemy
  • Dodajemy mąkę kokosową i ugniatamy ręcznie przez ok. 2-3 minuty
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Z masy formujemy kulki o wielkości ok. 2,5 cm, kładziemy na blachę i rozpłaszczamy tak, aby miały średnicę ok. 5-6 cm
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 krakersy.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ser żółty (240 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Masło (60 g)
  • Mąka migdałowa (55 g)
  • Cebula granulowana (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Mikser, Miska, Piekarnik, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Zapiekanka serowa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Rozgrzewamy patelnię Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-7 minut (do momentu, aż (…)

WIĘCEJ >

Babeczki z serem i cebulą

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę do babeczek lekko smarujemy tłuszczem Ciasto kroimy na prostokąty o wymiarach ok. (…)

WIĘCEJ >

Bułeczki z szynką, serem i selerem

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski z serem Szynkę kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka z trzema serami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Ser (parmezan i żółty) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ser (kozi) (…)

WIĘCEJ >

Chrupiące krakersy z parmezanu

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i lekko nacieramy go tłuszczem Parmezan przenosimy na (…)

WIĘCEJ >