fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe krakersy cebulowo-serowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4b5635d7-a3fa-4db0-80c2-3fc3daa60f33
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe krakersy cebulowo-serowe

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do miski dodajemy mąkę migdałową, tłuszcz i przyprawy (sól i cebulę), wybijamy jaja i całość dokładnie miksujemy
  • Dodajemy mąkę kokosową i ugniatamy ręcznie przez ok. 2-3 minuty
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Z masy formujemy kulki o wielkości ok. 2,5 cm, kładziemy na blachę i rozpłaszczamy tak, aby miały średnicę ok. 5-6 cm
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 krakersy.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ser żółty (240 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Masło (60 g)
  • Mąka migdałowa (55 g)
  • Cebula granulowana (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Mikser, Miska, Piekarnik, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Tartaletki walijskie z serem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Z każdej kromki chleba wycinamy kółko o średnicy ok. 8 cm Formę na babeczki smarujemy tłuszczem Każde kółko chleba wciskamy w zagłębienia w formie, a następnie wkładamy do…

WIĘCEJ >

Kokosowe muffinki z tuńczykiem

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz i wszystkie przyprawy, a następnie dokładnie miksujemy Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i dokładnie ugniatamy,…

WIĘCEJ >

Colcannon z ziemniaków i kapusty

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kapustę szatkujemy Cebulę ze szczypiorkiem drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy kapustę z cebulami i smażymy…

WIĘCEJ >

Sałatka z łososiem i pomidorkami

Na patelnię wlewamy wodę i zagotowujemy Zmniejszamy ogień, kładziemy rybę i dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut, a następnie rybę odsączamy Do rondla wsypujemy przyprawy (kmin rzymski, imbir i chili) i podgrzewamy przez ok….

WIĘCEJ >