fbpx
logo
Szukaj
open close

Bułeczki z szynką, serem i selerem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbca7cc29-c6ef-4fb8-ba31-6177efa8090d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bułeczki z szynką, serem i selerem

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski z serem
  • Szynkę kroimy w kostkę i dodajemy do miski z serem
  • Seler kroimy na małe kawałki, dodajemy do miski z serem i całość mieszamy
  • Do osobnej miski wkładamy majonez oraz musztardę i mieszamy, po czym dodajemy mieszankę do pierwszej miski i całość dokładnie mieszamy
  • Bułki kroimy na pół i smarujemy tłuszczem
  • Do bułek wkładamy sałatę i pastę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia bułek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bułka orkiszowo-żytnia (280 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (150 g)
  • Ser żółty (100 g)
  • Majonez (100 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Sałata masłowa (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Szczypiorek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Pieczone łódeczki ziemniaczane z paprykowo-pomidorowym dipem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Ziemniaki obieramy i kroimy w łódeczki (na 8 części) Do miski wlewamy tłuszcz z sokiem z cytryny i mieszamy Następnie do miski wkładamy ziemniaki i dokładnie obtaczamy Blachę…

WIĘCEJ >

Sałata z owocami morza

Ugotowaną ośmiornicę pokroić w plastry Krewetki włożyć do miski z ciepłą wodą, gdy lekko odtają, nożem naciąć im grzbiet i usunąć przewód pokarmowy i zdjąć pancerz Na talerzu kładziemy podartą palcami sałatę Pomidorki kroimy na…

WIĘCEJ >

Koktajl truskawkowy z awokado

Myjemy truskawki i jarmuż Obieramy banana Kroimy awokado na pół i usuwamy pestkę Wydrążamy łyżką miąższ awokado Dodajemy do blendera razem z innymi składnikami Dolewamy 2 szklanki wody

WIĘCEJ >