fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bułeczki z szynką, serem i selerem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbca7cc29-c6ef-4fb8-ba31-6177efa8090d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Bułeczki z szynką, serem i selerem

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski z serem
  • Szynkę kroimy w kostkę i dodajemy do miski z serem
  • Seler kroimy na małe kawałki, dodajemy do miski z serem i całość mieszamy
  • Do osobnej miski wkładamy majonez oraz musztardę i mieszamy, po czym dodajemy mieszankę do pierwszej miski i całość dokładnie mieszamy
  • Bułki kroimy na pół i smarujemy tłuszczem
  • Do bułek wkładamy sałatę i pastę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia bułek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bułka orkiszowo-żytnia (280 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (150 g)
  • Ser żółty (100 g)
  • Majonez (100 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Sałata masłowa (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Szczypiorek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Piersi kurczaka z kminem rzymskim

Mięso kroimy w paski Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz przyprawy (kmin, chili, sól i pieprz) i dokładnie mieszamy Dodajemy mięso i ponownie dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa…

WIĘCEJ >

Zupa chrzanowa (na wywarze kostnym)

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3…

WIĘCEJ >

Pieczony, ziołowy boczek

Boczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C i pieczemy boczek przez około 35 minut W międzyczasie robimy sałatkę….

WIĘCEJ >

Jesienna surówka

Warzywa i imbir kroimy drobno przy użyciu szatkownicy (możemy także użyć tarki). Orzechy włoskie kroimy i posypujemy warzywa. Dodajemy cynamon, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy.

WIĘCEJ >