fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe krakersy czosnkowo-serowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8aaa8150-baf6-4fad-a8b9-2c5396024f19
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe krakersy czosnkowo-serowe

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do miski dodajemy mąkę migdałową, tłuszcz i przyprawy (sól i czosnek), wybijamy jaja i całość dokładnie miksujemy
  • Dodajemy mąkę kokosową i ugniatamy ręcznie przez ok. 2-3 minuty
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Z masy formujemy kulki o wielkości ok. 2,5 cm, kładziemy na blachę i rozpłaszczamy tak, aby miały średnicę ok. 5-6 cm
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 krakersy.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ser żółty (240 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Masło (60 g)
  • Mąka migdałowa (55 g)
  • Czosnek granulowany (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Mikser, Miska, Piekarnik, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ziemniaki z ziołami i papryką

Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki Chili drobno siekamy Papryki kroimy w kostkę (gniazda nasienne usuwamy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy ziemniaki, posypujemy przyprawami (kurkumą i kminem) i mieszamy, tak aby ziemniaki równomiernie pokryły się…

WIĘCEJ >

Grzanki z pastą z awokado, jajem i bekonem

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy na papkę Dodajemy przyprawy, sezam oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 5-6 minut (do momentu, aż staną…

WIĘCEJ >

Koktajl truskawkowy z awokado

Myjemy truskawki i jarmuż Obieramy banana Kroimy awokado na pół i usuwamy pestkę Wydrążamy łyżką miąższ awokado Dodajemy do blendera razem z innymi składnikami Dolewamy 2 szklanki wody

WIĘCEJ >

Ryżanka z jabłkiem

Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Ryż wsypujemy mielimy na gruboziarnistą mąkę (np. w blenderze), a następnie wsypujemy do garnka z jabłkami i gotujemy przez ok. 5…

WIĘCEJ >