fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe muffinki brokułowo-serowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4fbd5128-9b46-48f1-a9fc-9a90aeacd753
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe muffinki brokułowo-serowe

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Brokuły drobno siekamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz i wszystkie przyprawy, dolewamy mleko i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z mąką i dokładnie ugniatamy, aż nie będzie żadnych grudek
  • Do masy dodajemy brokuły oraz 2/3 ilości sera i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
  • Foremki smarujemy tłuszczem
  • Do foremek przelewamy masę, posypujemy pozostałym serem i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Brokuł (80 g)
  • Ser żółty (60 g)
  • Mąka kokosowa (36 g)
  • Masło (30 g)
  • Mleko kokosowe (20 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Cebula granulowana (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Lasagne z indykiem i serem

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z pomidorów i ogórków

Ogórka kroimy w plastry o grubości ok. 1-1,5 cm, Pomidorki kroimy na pół Cebulę obieramy i kroimy w cienkie pół plastry Sałatę rwiemy na kawałki Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, dodajemy sok z cytryny oraz…

WIĘCEJ >

Goleń jagnięca z warzywami

Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Marchew obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plasterki (lub na ćwiartki) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso…

WIĘCEJ >

Krewetki na „ryżu” z korzenia pietruszki

Pietruszkę obrać i w malakserze lub jakimkolwiek blenderze z nożem posiekać na „ziarenka” przypominające wielkością ziarna ryżu. Na średniej patelni rozgrzać dwie czubate łyżki oleju kokosowego extra virgin. Kiedy olej jest rozgrzany, dodać pietruszkę. Zmniejszyć…

WIĘCEJ >