fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl zielony z pokrzywą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-24
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Koktajl zielony z pokrzywą

Przygotowanie

  • Ogórka obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata masłowa (25 g)
  • Jarmuż (25 g)
  • Pokrzywa (świeża) (25 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (25 g)
  • Woda (100 ml)
  • Sok z cytryny (6 ml)
  • Ogórek długi (100 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Deser ryżowy z cynamonem

Do rondla wlewamy mleko, dodajemy cukier, ekstrakt z wanilii, skórkę z pomarańczy oraz przyprawy (cynamon i gałkę muszkatołową) i zagotowujemy Dosypujemy ryż, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 35-40 minut, co jakiś czas mieszając Następnie…

WIĘCEJ >

Wieprzowina po karaibsku

Cebulę z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera Dodajemy tłuszcz i całość blendujemy tak, aby zostały drobne kawałki cebuli Rozgrzewamy patelnię Przelewamy zawartość blendera i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas…

WIĘCEJ >

Krem z batatu

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paski Rozgrzewamy garnek Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, a następnie wyciągamy go łyżką cedzakową i odkładamy na talerz Na wytopiony tłuszcz z boczku…

WIĘCEJ >

Brzoskwinie z kruszonką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Naczynie żaroodporne lekko smarujemy tłuszczem Owoce kroimy na pół i usuwamy pestki, a następnie każdą połówkę kroimy na 3-4 cząstki Pokrojone owoce wrzucamy na patelnię, dodajemy cukier, sok…

WIĘCEJ >