Koktajl zielony z pokrzywą
Koktajl zielony z pokrzywą
Przygotowanie
- Ogórka obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
- Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
Autor
Lista składników
- Sałata masłowa (25 g)
- Jarmuż (25 g)
- Pokrzywa (świeża) (25 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (25 g)
- Woda (100 ml)
- Sok z cytryny (6 ml)
- Ogórek długi (100 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Deser ryżowy z cynamonem
Do rondla wlewamy mleko, dodajemy cukier, ekstrakt z wanilii, skórkę z pomarańczy oraz przyprawy (cynamon i gałkę muszkatołową) i zagotowujemy Dosypujemy ryż, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 35-40 minut, co jakiś czas mieszając Następnie…
WIĘCEJ >Wieprzowina po karaibsku
Cebulę z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera Dodajemy tłuszcz i całość blendujemy tak, aby zostały drobne kawałki cebuli Rozgrzewamy patelnię Przelewamy zawartość blendera i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas…
WIĘCEJ >Krem z batatu
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paski Rozgrzewamy garnek Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, a następnie wyciągamy go łyżką cedzakową i odkładamy na talerz Na wytopiony tłuszcz z boczku…
WIĘCEJ >Brzoskwinie z kruszonką
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Naczynie żaroodporne lekko smarujemy tłuszczem Owoce kroimy na pół i usuwamy pestki, a następnie każdą połówkę kroimy na 3-4 cząstki Pokrojone owoce wrzucamy na patelnię, dodajemy cukier, sok…
WIĘCEJ >