fbpx
logo
Szukaj
open close

Kotlety schabowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca3aa9836-6261-4823-937e-c954e140098f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kotlety schabowe

Przygotowanie

  • Każdy plaster mięsa powinien ważyć ok. 200 g
  • Mięso dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie rozbijamy każdy plaster mięsa z obu stron i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
  • Przygotowujemy 3 talerze – na 1 wysypujemy mąkę, a na 2 wybijamy jaja i lekko roztrzepujemy, a na 3 wysypujemy bułkę tartą
  • Kotlety panierujemy w kolejności podanych talerzy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kotlety i smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony
  • Kotlety możemy podawać np. z dodatkiem ziemniaków

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia schabu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (800 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Bułka tarta (64 g)
  • Mąka orkiszowa (18 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Talerz, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Spaghetti bolognese z dziczyzny na makaronie z cukinii

Sos boloński Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kawałki (byle jak) Mięso (dziczyznę i boczek) mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Mieląc mięso co jakiś czas wrzucamy kawałek marchewki i pietruszki Cebulę…

WIĘCEJ >

Zupa paprykowo-kalarepowa

Do garnka wlewamy bulion Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut Kalarepę obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Paprykę kroimy w kostkę i przenosimy…

WIĘCEJ >

Cukinia nadziewana farszem bolońskim

Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-7 minut (do momentu, aż przestanie być surowe) Dodajemy pomidory z przyprawami, mieszamy i dusimy przez ok….

WIĘCEJ >

Zupa gołąbkowa

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy Kapustę siekamy w paski, przenosimy do garnka i gotujemy przez ok. 10 minut Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy…

WIĘCEJ >