Kotlety wieprzowe z warzywami
Kotlety wieprzowe z warzywami
Przygotowanie
- Marchew z cebulą obieramy i kroimy w plasterki
- Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na pół
- Cukinię kroimy w kostkę
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy
- Następnie oprószamy mięso przyprawami (solą i pieprzem) i mąką
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy kotlety i smażymy przez kilka minut z każdej strony
- Na patelnię dodajemy wszystkie warzywa i przyprawy (liść laurowy i ziele angielskie), dolewamy wodę i całość dusimy przez ok. 10 minut
- Następnie dolewamy wino i dusimy mięso do miękkości
- Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) oraz świeżą zieleninę i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina schab (surowy) (460 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
- Mąka orkiszowa (12 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.