fbpx
logo
Szukaj
open close

Kotlety wieprzowe z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf7b9cae6-b5c1-4335-8a26-711bde056099
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kotlety wieprzowe z warzywami

Przygotowanie

  • Marchew z cebulą obieramy i kroimy w plasterki
  • Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na pół
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy
  • Następnie oprószamy mięso przyprawami (solą i pieprzem) i mąką
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kotlety i smażymy przez kilka minut z każdej strony
  • Na patelnię dodajemy wszystkie warzywa i przyprawy (liść laurowy i ziele angielskie), dolewamy wodę i całość dusimy przez ok. 10 minut
  • Następnie dolewamy wino i dusimy mięso do miękkości
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) oraz świeżą zieleninę i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (460 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
  • Mąka orkiszowa (12 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Talerz, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Karkówka smażona z pietruszką i chili

Pietruszkę obieramy i kroimy w plastry Papryczkę kroimy na małe kawałki, a mięso w kostkę Smażymy na rozgrzanym smalcu karkówkę z warzywami Dodajemy przyprawy Danie powinno być gotowe po 15 minutach (sprawdzamy, kontrolując stopień wysmażenia…

WIĘCEJ >

Kurczak z makaronem i kapustą

Mięso oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy połowę tłuszcz Kładziemy mięso i grillujemy przez ok. 6-7 minut z każdej strony Czosnek obieramy i drobno siekamy Imbir obieramy…

WIĘCEJ >

Kurczak pieczony w ziołach

Zieleninę drobno siekamy Czosnek obieramy i drobno siekamy Cytrynę kroimy na pół Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wlewamy 3/4 ilości tłuszczu, dodajemy zieleninę oraz czosnek i dokładnie mieszamy Delikatnie podnosimy skórę…

WIĘCEJ >

Zupa pieczarkowa z estragonem

W garnku zagotowujemy bulion Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w słupki Do wrzącego bulionu dodajemy ziemniaki, marchew oraz estragon i gotujemy przez ok. 10 minut W tym czasie grzyby dokładnie…

WIĘCEJ >