fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z ziemniaków i porów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c15844b5c-402b-4967-a482-b9cb399cdd58
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krem z ziemniaków i porów

Przygotowanie

  • Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część)
  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy ziemniaki, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości ziemniaków)
  • Ponownie zmniejszamy ogień, dodajemy ser i gotujemy do momentu, aż się rozpuści
  • Wyłączamy kuchenkę i odstawiamy zupę na ok. 3-5 minut do ostygnięcia, a następnie przelewamy do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Zawartość blendera przelewamy do garnka, dodajemy posiekaną zieleninę oraz przyprawy (pieprz) i podgrzewamy przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kremów.

Zupę możesz podawać z dodatkiem chleba.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Por (280 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Ser twarogowy krowi (100 g)
  • Masło (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i cynamonem

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Jabłko ścieramy na grubych oczkach Komosankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon…

WIĘCEJ >

Mizeria paleo

Ogórka obieramy i kroimy na cienkie talarki. Posypujemy ogórka solą i imbirem. Dodajemy śmietankę i koperek . Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Pozwalamy się połączyć smakom przez pół godziny.

WIĘCEJ >

Kaszotto grzybowe

Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr) Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś 10 min Cedzimy na sicie Grzyby oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w kawałki, takie, żeby…

WIĘCEJ >

Owsianka – kotek z owocami

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >