fbpx
logo
Szukaj
open close

Kuleczki mięsne z serem feta

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfa87b9ee-b7b4-40f9-ab5a-0ae53ca31c38
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kuleczki mięsne z serem feta

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Wszystkie składniki (poza fetą) wkładamy do miski, dokładnie mieszamy i odkładamy miskę na ok. 30 minut
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę lekko smarujemy tłuszczem
  • Z masy mięsnej formujemy kulki o wielkości trochę większej od orzecha włoskiego
  • Fetę kroimy w kostkę
  • Każdą kulkę mięsną delikatnie rozchylamy, do środka wciskamy fetę i z powrotem zaklejamy
  • Gotowe kulki układamy na blachę, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 20-30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kulek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (800 g)
  • Ser feta (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczone jabłka nadziewane gotowana wątróbką z gruszkami

Wątróbkę wkładamy do małego garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Gruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w kostkę Wątróbkę przekładamy z garnka do naczynia w którym będziemy miksować Dodajemy pokrojoną…

WIĘCEJ >

Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony W tym czasie obieramy cebulę…

WIĘCEJ >

Pieczona jagnięcina z cytryną

Mięso powinno być w jednym kawałku W mięsie wykonujemy kilka niewielkich, głębokich na 2 cm nacięć Czosnek obieramy, kroimy w plasterki i wkładamy w nacięcia w mięsie Następnie wkładamy mięso do naczynia żaroodpornego Do miski…

WIĘCEJ >

Salceson z czekolady

Dzień wcześniej wsypujemy orzechy do naczynia i zalewamy zimną wodą Na drugi dzień przekładamy orzechy na sito i odcedzamy Bierzemy garnek, wkładamy do niego masło, połamaną czekoladę Dolewamy mleko kokosowe Na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę…

WIĘCEJ >