fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kuleczki mięsne z serem feta

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfa87b9ee-b7b4-40f9-ab5a-0ae53ca31c38
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kuleczki mięsne z serem feta

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Wszystkie składniki (poza fetą) wkładamy do miski, dokładnie mieszamy i odkładamy miskę na ok. 30 minut
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę lekko smarujemy tłuszczem
  • Z masy mięsnej formujemy kulki o wielkości trochę większej od orzecha włoskiego
  • Fetę kroimy w kostkę
  • Każdą kulkę mięsną delikatnie rozchylamy, do środka wciskamy fetę i z powrotem zaklejamy
  • Gotowe kulki układamy na blachę, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 20-30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kulek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (800 g)
  • Ser feta (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Purée ziemniaczane ze szpinakiem

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Szpinak drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski…

WIĘCEJ >

Szynka parmeńska z rukolą i pomidorami suszonymi

Pomidory kroimy w paski Awokado obieramy i kroimy w plastry Wszystkie warzywa i szynkę układamy na talerzu, skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a obok kładziemy kromki chleba

WIĘCEJ >

Bułka żytnia z letnimi warzywami

Ogórka obieramy i kroimy w plastry Rzodkiewkę kroimy w plastry Bułkę kroimy na pół i obie połówki smarujemy tłuszczem Wszystkie warzywa nakładamy na jedną połówkę bułki, posypujemy przyprawami i nakładamy drugą połówkę bułki

WIĘCEJ >

Wiosenna zupa minestrone

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Zieleninę drobno siekamy Cukinię kroimy w kostkę Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na kawałki o wielkości ok. 4 cm Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por oraz…

WIĘCEJ >