Kurczak po madrycku
Kurczak po madrycku
Przygotowanie
- Papryki drobno kroimy (gniazda nasienne usuwamy)
- Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i drobno kroimy
- Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- Wszystkie składniki umieszczamy w rondlu i dokładnie mieszamy, po czym zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40 minut (do miękkości mięsa)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Pomidor (1000 g)
- Kurczak pierś (600 g)
- Sok z limonki (bio) (500 g)
- Woda (500 ml)
- Papryka czerwona (460 g)
- Cebula czerwona (210 g)
- Papryka zielona (140 g)
- Czosnek (15 g)
- Rozmaryn (świeży) (8 g)
- Chili w proszku (1.5 g)
- Pieprz kajeński (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Makaron z cukinią i bakłażanem
Bakłażana kroimy wzdłuż na pół, a następnie w plastry Cukinię kroimy w skośne plastry Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy plastry bakłażana oraz cukinii i grillujemy…
WIĘCEJ >Wołowina z makaronem ryżowym
Do miski wlewamy 1/3 ilości sosu sojowego i połowę soku z limonki, dodajemy połowę cukru i dokładnie mieszamy Dodajemy mięso i mieszamy, tak aby było równomiernie pokryte marynatą, a następnie odkładamy na ok. 30 minut…
WIĘCEJ >Kurczak z fasolą i cynamonem
Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do miski Dodajemy przyprawy (cynamon) oraz wino i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 6 godz. Co ok. 1 godz. obracamy mięso na…
WIĘCEJ >Kurczak smażony z trawą cytrynową
Kurczak Mięso kroimy na kawałki o wielkości ok. 4-5 cm i wrzucamy do miski Dodajemy marynatę i całość dokładnie mieszamy Miskę przykrywamy i wkładamy do lodówki na min. 1 godz. (możemy marynować dłużej, nawet 24…
WIĘCEJ >