Kurczak po madrycku
Kurczak po madrycku
Przygotowanie
- Papryki drobno kroimy (gniazda nasienne usuwamy)
- Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i drobno kroimy
- Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- Wszystkie składniki umieszczamy w rondlu i dokładnie mieszamy, po czym zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40 minut (do miękkości mięsa)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Pomidor (1000 g)
- Kurczak pierś (600 g)
- Sok z limonki (bio) (500 g)
- Woda (500 ml)
- Papryka czerwona (460 g)
- Cebula czerwona (210 g)
- Papryka zielona (140 g)
- Czosnek (15 g)
- Rozmaryn (świeży) (8 g)
- Chili w proszku (1.5 g)
- Pieprz kajeński (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.