fbpx
logo
Szukaj
open close

Kurczak w karmelowej polewie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc75e5486-d803-41f1-a12f-547907a295ff
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kurczak w karmelowej polewie

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 20 minut (do momentu, aż stanie się białe)
  • Patelnię stawiamy na duży ogień
  • Wlewamy sos ostrygowy, sos sojowy i wodę, dodajemy czosnek, cukier oraz przyprawy (pieprz) i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 8-10 minut
  • Dodajemy mięso, dokładnie obtaczamy je w sosie i smażymy wolno przez ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Woda (500 ml)
  • Sos ostrygowy (30 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Pieprz biały (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wątróbka z rukolą i malinami z dodatkiem fasolki szparagowej

Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości) Połowę ilości malin blendujemy na jednolitą konsystencję Cebulę obieramy i kroimy w piórka Mięso kroimy w plastry Na patelni…

WIĘCEJ >

Parówki drobiowe grillowane

Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Wolnowarzone żeberka

Żeberka wkładamy do wolnowaru i dolewamy wody do ich wysokości. Dodajemy przyprawy i ustawiamy na tryb LOW na 7 godzin lub całą noc. Po upływie czasu wolnowarzenia, dzielimy żeberka na porcje. Przy podaniu, posypujemy mięso…

WIĘCEJ >

Siekane kotlety z sarny

Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Do masy mięsnej dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Następnie formujemy z masy okrągłego kotleta Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kotleta i smażymy z każdej strony przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >