Kurczak w karmelowej polewie
Kurczak w karmelowej polewie
Przygotowanie
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 20 minut (do momentu, aż stanie się białe)
- Patelnię stawiamy na duży ogień
- Wlewamy sos ostrygowy, sos sojowy i wodę, dodajemy czosnek, cukier oraz przyprawy (pieprz) i doprowadzamy do wrzenia
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 8-10 minut
- Dodajemy mięso, dokładnie obtaczamy je w sosie i smażymy wolno przez ok. 20 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (600 g)
- Woda (500 ml)
- Sos ostrygowy (30 g)
- Cukier trzcinowy (30 g)
- Czosnek (15 g)
- Sos sojowy (10 g)
- Pieprz biały (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.