fbpx
logo
Szukaj
open close

Kwaśnica podhalańska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c577f70d2-25bb-4423-be83-d55333163c8e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kwaśnica podhalańska

Przygotowanie

  • Mięso gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 1 godz. (1500 ml wody)
  • Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Ugotowane mięso wyciągamy z wywaru, usuwamy kości i kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w krążki
  • Do wywaru dodajemy odsączoną kapustę, cebulę oraz przyprawy i gotujemy przez ok. 30 minut
  • W osobnym garnku gotujemy grzyby przez ok. 10-15 minut (200 ml wody)
  • Następnie wyciągamy grzyby z garnka łyżką cedzakową, kroimy w paski i wrzucamy z powrotem do wywaru
  • Wywar grzybowy wlewamy do wywaru kapuścianego, dodajemy mięso, ziemniaki oraz przyprawy i zagotowujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (1700 ml)
  • Baranina łopatka (800 g)
  • Kapusta kiszona (500 g)
  • Ziemniak (300 g)
  • Cebula (300 g)
  • Borowik suszony (25 g)
  • Czosnek (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Majeranek suszony (3 g)
  • Kminek mielony (3 g)
  • Cząber suszony (1.5 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - duży, Łyżka cedzakowa, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Dorada duszona w pomarańczach

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 200 st. C Rybę patroszymy i usuwamy wnętrzności Skrobiemy nożem łuski „pod włos” Płuczemy rybę w zimnej wodzie Kładziemy na desce i wycieramy ręcznikiem papierowym Solimy, pieprzymy z każdej strony…

WIĘCEJ >

Krupnik z komosy ryżowej

Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >

Serdeczne kanapki

Brokuł gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty Z kromek wycinamy serduszka Połowę kromek smarujemy serem, a drugą połowę tłuszczem Brokuł rozdrabniamy na kawałki Seler kroimy w półksiężyce Kiwi obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Grillowana pierś z kurczaka z ziemniakami

Grillowana pierś z kurczaka Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy Mięso nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz….

WIĘCEJ >