fbpx
logo
Szukaj
open close

Leczo z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdcce288e-1cf3-4b81-b4b9-e66cc6e13ad4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Leczo z cukinią

Przygotowanie

  • Paprykę kroimy w paski
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy paprykę i smażymy, od czasu do czasu mieszając
  • Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy na 4 części
  • Kiełbasę kroimy w kostkę
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • wrzucamy kiełbasę i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Wszystkie warzywa i kiełbasę umieszczamy w garnku, dolewamy wodę (tak aby była powyżej 1 cm warzyw) i gotujemy przez ok. 30-40 minut
  • Pod koniec gotowania dodajemy ketchup oraz przyprawy i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych leczo.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (640 g)
  • Cukinia zielona (600 g)
  • Woda (500 ml)
  • Papryka czerwona (460 g)
  • Kiełbasa śląska (410 g)
  • Cebula (400 g)
  • Papryka żółta (200 g)
  • Ketchup (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Leczo z cukinią i bakłażanem (bez mięsa)

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Papryki, bakłażana i cukinię kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry W (…)

WIĘCEJ >

Leczo AIP

Cukinię obieramy, kroimy wzdłuż i później na grube plastry. Cebulę kroimy w dużą kostkę. W głębokim rondlu rozgrzewamy tłuszcz i (…)

WIĘCEJ >

Leczo na ostro

W garnku rozgrzewamy odrobine masła. Cebulę i imbir drobno kroimy i wrzucamy na tłuszcz. Chwilę podsmażamy. Cukinię i paprykę myjemy (…)

WIĘCEJ >

Leczo z cukinii z boczkiem i pieczarkami

Cukinię pokroić w kostkę Paprykę pokroić z paseczki Pomidory pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w (…)

WIĘCEJ >

Leczo z patisona

Patisona obieramy z skóry – najprościej jest pokroić 2 cm płaty i po prostu każdy plaster obrać nożem lub obieraczką, (…)

WIĘCEJ >