fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Leczo z cukinią

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-31
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Leczo z cukinią

Przygotowanie

  • Paprykę kroimy w paski
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy paprykę i smażymy, od czasu do czasu mieszając
  • Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy na 4 części
  • Kiełbasę kroimy w kostkę
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • wrzucamy kiełbasę i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Wszystkie warzywa i kiełbasę umieszczamy w garnku, dolewamy wodę (tak aby była powyżej 1 cm warzyw) i gotujemy przez ok. 30-40 minut
  • Pod koniec gotowania dodajemy ketchup oraz przyprawy i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych leczo.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (640 g)
  • Cukinia zielona (600 g)
  • Woda (500 ml)
  • Papryka czerwona (460 g)
  • Kiełbasa śląska (410 g)
  • Cebula (400 g)
  • Papryka żółta (200 g)
  • Ketchup (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pomidory w ziołowej panierce

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pomidory kroimy wzdłuż na pół i układamy na papier (przeciętą stroną do góry) Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno…

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z dynią, pieczarkami i warzywami

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Komosę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Pieczarki kroimy…

WIĘCEJ >

Sałatka gryczana z makrelą

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Bigos z czerwonej kapusty

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu…

WIĘCEJ >