fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Leczo z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdcce288e-1cf3-4b81-b4b9-e66cc6e13ad4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Leczo z cukinią

Przygotowanie

  • Paprykę kroimy w paski
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy paprykę i smażymy, od czasu do czasu mieszając
  • Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy na 4 części
  • Kiełbasę kroimy w kostkę
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • wrzucamy kiełbasę i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Wszystkie warzywa i kiełbasę umieszczamy w garnku, dolewamy wodę (tak aby była powyżej 1 cm warzyw) i gotujemy przez ok. 30-40 minut
  • Pod koniec gotowania dodajemy ketchup oraz przyprawy i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych leczo.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (640 g)
  • Cukinia zielona (600 g)
  • Woda (500 ml)
  • Papryka czerwona (460 g)
  • Kiełbasa śląska (410 g)
  • Cebula (400 g)
  • Papryka żółta (200 g)
  • Ketchup (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Guacamole z ogórkowymi kanapkami

Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i blendujemy, a następnie przenosimy do miski Paprykę kroimy w drobną kostkę i…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie mango

Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do blendera Do blendera dodajemy tłuszcz i całość blendujemy na jednolitą…

WIĘCEJ >

Domowy sok „kubuś”

Marchewki myjemy i obieramy ze skórki, jabłka natomiast jedynie dokładnie myjemy i kroimy na kawałki, które zmieszczą się w naszej wyciskarce/sokowirówce. Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki Wyciskamy sok z marchewek, jabłek i pomarańczy. Całość soku…

WIĘCEJ >

Daktyle suszone z pestką

Usunąć pestki Zjeść

WIĘCEJ >