fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron alla Claudia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c940e6cf2-075c-4294-a26b-5dcc1ab78478
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron alla Claudia

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (powinien być miękki, ale nie rozgotowany)
  • Groszek umieszczamy w górnym naczyniu garnka do gotowania na parze, lekko solimy i gotujemy przez ok. 4-5 minut
  • Ser kroimy na płatki (można użyć obieraczki do warzyw)
  • Szynkę kroimy w cienkie paski
  • W rondlu lekko podgrzewamy śmietanę
  • Makaron z groszkiem odcedzamy i przenosimy do miski
  • Następnie posypujemy szynką, polewamy śmietaną i mieszamy
  • Na koniec posypujemy serem i podajemy
  • Opcjonalnie możemy posypać makaron posiekaną zieleniną np. kolendrą

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (400 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (300 g)
  • Groszek zielony (200 g)
  • Ser Parmezan (60 g)
  • Śmietana jogurtowa 10% (45 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Rondel, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane Przepisy

Makaron ze świeżą bazylią, pomidorami i cukinią

Cukinię kroimy w kostkę (końcówki odcinamy) Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię oraz pomidory i smażymy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż pomidory popękają) Zieleninę…

WIĘCEJ >

Makaron kukurydziany z warzywami i tofu

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w słupki Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy paprykę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Makaron ryżowy po chińsku z krewetkami

Krewetki dokładnie oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Imbir i czosnek obieramy Imbir, czosnek i chili drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka…

WIĘCEJ >

Makaron w stylu śródziemnomorskim

Pomidorki kroimy na połówki, a boczek w kostkę Na rozgrzanej patelni wytapiamy tłuszcz z boczku, po chwili dodajemy opłukany pod ciepłą wodą makaron konjac oraz przyprawy Na koniec na patelnię wrzucamy pomidorki, wszystko razem mieszamy…

WIĘCEJ >