fbpx
logo
Szukaj
open close

Marchewki z cytrynowym winegretem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc0f88fc5-0088-489f-bc24-5cfdcce3f135
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Marchewki z cytrynowym winegretem

Przygotowanie

  • Marchewki obieramy i kroimy w skośne plasterki
  • Następnie wrzucamy marchewki do rondla, zalewamy wodą i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości)
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Wszystkie składniki (poza marchewką) umieszczamy w naczyniu i dokładnie mieszamy
  • Marchewki odcedzamy, wrzucamy do naczynia z sosem i wstrząsamy tak, aby wszystko się ze sobą dokładnie połączyło

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z marchewką.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Marchew (500 g)
  • Olej lniany nierafinowany (110 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (80 ml)
  • Czosnek granulowany (3 g)
  • Cebula granulowana (3 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie płaskie, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pasztet z grzybami

Grzyby wsypujemy do miski, zalewamy wodą i moczymy przez ok. 8 godz. (a najlepiej całą noc) Po tym czasie wymieniamy wodę i odstawiamy grzyby jeszcze na ok. 1 godz. Następnie grzyby odcedzamy (wody nie wylewamy)…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z krewetkami

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” W tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę Krewetki wkładamy do ciepłej wody…

WIĘCEJ >

Kasza jęczmienna z rodzynkami

W garnku zagotowujemy wodę Kaszę mielimy (np. w blenderze), a następnie przenosimy do garnka z wrzącą wodą, dodajemy sól oraz rodzynki i gotujemy przez ok. 15 minut (na małym ogniu) Dodajemy śmietankę i całość dokładnie…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >