fbpx
logo
Szukaj
open close

Naleśniczki kokosowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c84e5f918-0601-403c-acef-c9d83b0ff5d9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Naleśniczki kokosowe

Przygotowanie

  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy połowę tłuszczu, cukier i przyprawy (sól), dolewamy mleko i dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do osobnej miski i mieszamy
  • Wszystkie składniki (poza drugą połową tłuszczu) razem łączymy i ponownie dokładnie miksujemy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Na rozgrzany tłuszcz wykładamy łyżką porcję masy i tworzymy naleśniczki o średnicy ok. 6-7 cm, które smażymy z każdej strony przez ok. 2 minuty
  • Naleśniczki możemy podawać z dodatkiem ulubionych składników np. z dżemem i owocami

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 naleśniczki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia naleśników.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Mleko kokosowe (20 ml)
  • Cukier trzcinowy (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Proszek do pieczenia (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Mikser, Miska, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Mix sałat

Sałaty i kiełki rozkładamy na talerzach Sezam prażymy na suchej patelni Sałaty polewamy tłuszczem i posypujemy sezamem, lnem oraz przyprawami

WIĘCEJ >

Koktajl z awokado

Awokado obieramy i kroimy na kawałki Z truskawek usuwamy szypułki Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy na jednolitą konsystencję

WIĘCEJ >

Gruszka pieczona z malinami i miodem

Gruszkę myjemy i odcinamy końcówkę od strony ogonka, tzw. „czapeczkę” Łyżką wydrążamy gniazdo nasienne gruszki Do wydrążonego otworu wkładamy maliny, polewamy miodem i zakładamy „czapeczkę” Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 220 st. C i…

WIĘCEJ >

Jajecznika ze szparagami

Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i pokroić na 1-2 cm kawałki. W małym garnku zagotować lekko osoloną wodę i wrzucić pokrojone szparagi. Gotować 3-4 minuty, odcedzić i od razu przełożyć do baaardzo zimnej wody. Po…

WIĘCEJ >