Omlet po włosku
Omlet po włosku
Przygotowanie
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wylewamy masę jajeczną i smażymy pod przykryciem przez ok. 5 minut (do momentu ścięcia się jaj)
- Pomidora kroimy w cząstki
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki
- Awokado obieramy i kroimy w paski
- Omlet przenosimy na talerz i posypujemy szpinakiem, serem i oliwkami, a obok kładziemy pomidora i awokado
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia omletów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (102 g)
- Pomidor koktajlowy (80 g)
- Awokado (70 g)
- Szpinak (50 g)
- Ser Parmezan (50 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Oliwki czarne (12 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.