fbpx
logo
Szukaj
open close

Omlet po włosku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ced28218c-0d56-4bd3-93dc-3ae246b35dcf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Omlet po włosku

Przygotowanie

  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wylewamy masę jajeczną i smażymy pod przykryciem przez ok. 5 minut (do momentu ścięcia się jaj)
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Omlet przenosimy na talerz i posypujemy szpinakiem, serem i oliwkami, a obok kładziemy pomidora i awokado

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia omletów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Awokado (70 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Oliwki czarne (12 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Rózga kuchenna, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka owocowa ze słodką polewą

Ananasa, mango i banany obieramy Ananasa i mango kroimy w kostkę, a banana w plasterki Do miski wkładamy owoce mrożone i odstawiamy do rozmrożenia, gdy zmiękną – przenosimy je razem z sokiem do robota kuchennego…

WIĘCEJ >

Gołąbki z sosem pomidorowym i ziemniakami

Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w nim mieściła) Wkładamy kapustę, zalewamy wodą, żeby sprawdzić, jaki poziom ma być, żeby nam się nie przelało Wyjmujemy kapustę i pusty garnek z wodą wstawiamy na ogień…

WIĘCEJ >

Jaja świnki – na twardo

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt ogonków, uszek i nosków Z papryki odcinamy plaster Z oliwek wycinamy małe kółka (kropki) na kształt oczek…

WIĘCEJ >

Warzywa pieczone a’la grillowane

Bakłażana kroimy na plastry, solimy i odstawiamy na 10-15 minut. Po tym czasie odlewamy wodę, która z niego wypłynęła. Cukinię również kroimy w plastry, a paprykę w duże kawałki i solimy je. Posolone warzywa polewamy…

WIĘCEJ >