fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet po włosku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ced28218c-0d56-4bd3-93dc-3ae246b35dcf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Omlet po włosku

Przygotowanie

  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wylewamy masę jajeczną i smażymy pod przykryciem przez ok. 5 minut (do momentu ścięcia się jaj)
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Omlet przenosimy na talerz i posypujemy szpinakiem, serem i oliwkami, a obok kładziemy pomidora i awokado

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia omletów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Awokado (70 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Oliwki czarne (12 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Rózga kuchenna, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bakłażan zapiekany z pomidorem, bazylią i serem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bakłażana i pomidora kroimy w plastry Bazylię drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy plastry bakłażana, na…

WIĘCEJ >

Zielony koktajl z rukolą

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze

WIĘCEJ >

Makaron z orzechami i morelami

Szalotkę, orzechy, morele i zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy szalotkę oraz orzechy i smażymy przez ok. 5 minut Zmniejszamy ogień, dodajemy śmietanę oraz pokruszony ser i mieszamy przez ok. 5 minut (do…

WIĘCEJ >

Pieczone grzyby z ziołami

Shiitake zalewamy zimną wodą i odstawiamy na ok. 1 godz. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Z pieczarek odcinamy trzonki, a kapelusze kroimy na ćwiartki Shiitake odcedzamy i kroimy w paski Grzyby układamy w…

WIĘCEJ >