Paprykowe jajka
Paprykowe jajka
Przygotowanie
- Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
- Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupki i kroimy na pół
- Na każdą połówkę jaja nakładamy majonez i posypujemy przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (306 g)
- Majonez (60 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Frittata grzybowa
Pieczarki kroimy w plastry Boczniaki kroimy w paski Por przekrawamy na pół, płuczemy pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi Następnie kroimy por w półksiężyce Czosnek kroimy w plastry Włączamy piekarnik na 180 stopni…
WIĘCEJ >Risotto z cukinią i groszkiem
Nerkowce moczymy przez noc (lub przynajmniej 30 minut wcześniej) Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju do lekkiego wysuszenia/zarumienienia Dodajemy pokrojoną w półkrążki cukinię, trochę soli, pieprzu i podsmażamy do miękkości cukinii Dodajemy groszek…
WIĘCEJ >Klasyczne ratatouille
Bakłażana kroimy w większą kostkę, przenosimy na sito, posypujemy solą i odstawiamy na ok. 30 minut Cebulę obieramy i kroimy w piórka Czosnek obieramy i drobno siekamy Paprykę, cukinię, i pomidory kroimy w większą kostkę…
WIĘCEJ >Kotlety siekane z sarny z warzywami duszonymi z rozmarynem
Kotlety: Mięso mielimy, w maszynce na standardowym sitku lub siekamy tasakiem Mieszamy ręką i formujemy okrągły lub owalny kotlet Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3-4 min z każdej…
WIĘCEJ >