fbpx
logo
Szukaj
open close

Paprykowe jajka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cded27a8c-d807-45e3-b55e-5443916778aa
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Paprykowe jajka

Przygotowanie

  • Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupki i kroimy na pół
  • Na każdą połówkę jaja nakładamy majonez i posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (306 g)
  • Majonez (60 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jednoporcjowa zapiekanka

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach (możemy użyć też maszynki do mielenia mięsa) Marchewkę łączymy z solą, mięsem, jajkiem i masłem. Ugniatamy dłońmi i wlewamy do naczynia żaroopornego Pieczemy…

WIĘCEJ >

Sernik z orzechami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do blendera wsypujemy cukier, wybijamy jajo, dodajemy sery i całość dokładnie blendujemy Orzechy drobno siekamy Masę serową przenosimy do miski, dodajemy skórkę pomarańczową…

WIĘCEJ >

Sałatka z wołowiną i pesto

Orzechy prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty, a następnie przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Do blendera dodajemy zieleninę (bazylię) oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość blendujemy tak, aby…

WIĘCEJ >

Frytki z pietruszki

Pietruszkę obieramy i kroimy w paski Jeśli mamy nożyk karbowany to kroimy jak frytki Wkładamy do miski, dodajemy olej kokosowy Lekko solimy i mieszamy Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia Nakładamy pokrojoną pietruszkę Wkładamy do…

WIĘCEJ >